Εμφύλιος Ντόρας – Κυριάκου λόγω ηγεσίας στη ΝΔ…

ntora-kuriakos-

Πραγματικός «εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στην οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη διαφωνεί πλήρως με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ.

Οι προσεκτικοί θυμούνται την ερώτηση των δημοσιογράφων, το βράδι της Κυριακής, αν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ και την απάντησή της «απολύτως κανένα». Τι έκανε ο αδελφός της την επόμενη μέρα; Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος αρχηγός και, μάλιστα, έως το τέλος. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια αν θέσει υποψηφιότητα ο Βαγγέλης Μειμαράκης -ή και οποιοσδήποτε άλλος.

Και από τις δημόσιες δηλώσεις τους, λοιπόν, προκύπτει ότι δεν είχε προηγηθεί καμιά συνεννόηση μεταξύ τους. Άλλωστε, ο Κυριάκος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία ευθύς μόλις ανοίξει η διαδικασία. Μέχρι εκείνη την ώρα θα στηρίζει τον νόμιμο πρόεδρο. Και, πράγματι, το τήρησε. Δεν έκανε «αντάρτικο» ούτε στον Σαμαρά ούτε στον Μειμαράκη.

Από την πλευρά της η Ντόρα είχε ικανοποιηθεί από την αποχώρηση Σαμαρά και είχε οργανώσει και το τραπέζι στον Μειμαράκη -στο πατρικό σπίτι στα Χανιά, με παρόντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τώρα θα ήθελε να παραμείνει στη θέση του και δεν αποκλείεται, μάλιστα να τον στηρίξει -κόντρα στον αδελφό της, για τον οποίο θεωρεί ότι βιάστηκε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ακριβώς για να δημιουργήσει τετελεσμένο.

Τι πιστεύει ο Κυριάκος; Ότι προσπαθεί να τον αποτρέψει, διότι έχει στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη.

aixmi.gr