Γιώργος Στουρνάρας : Η επιβολή φόρου στα ακίνητα θα γίνει με βάση το ΤΑΠ

 

stoyrnaras-525_thumb_medium500_0

Κάνουμε γνωστό στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων ότι υπάρχουν δύο ζώνες επιβολής Δημοτικών Τελών (Δ.Τ.) όπως έχουν οριστεί με την 494/2007 Α.Δ.Σ. Η ζώνη Α περιλαμβάνει την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ασκληπιού-Συγγρού-Καρδίτσης μέχρι τη γέφυρα Γκίκα –Βενιζέλου-Λαρίσης μέχρι ΣΜΥ-Φαρμάκη-5ου Συντάγματος-Κονδύλη μέχρι Ν.Πλαστήρα-Μεταξά-Ματαραγκιώτου-Νικοτσάρα-25ης Μαρτίου-Αγίου Νικολάου-Στρ.Σαράφη-Λάκμωνος –Ψαρών-Βούλγαρη-Μετεώρων-Ελευθερίας-Ασκληπιού και η ζώνη Β τους συνοικισμούς και τις περιοχές εκτός της Α ζώνης .

 

Οι τιμές των Δ.Τ. είναι :

Α) για κατοικίες:1,20€ στην Α ζώνη και 0,86€ στην Β ζώνη

Β) Επαγγελματικοί στεγασμένοι χώροι: Ανάλογα με την κατηγορία και την ζώνη στην οποία ανήκουν, κυμαίνονται από 2,34€-3,98€.

Στη Δ.Ε.Η κοινοποιήθηκαν μόνο δύο τιμές, μία για τις κατοικίες και μία για τους λοιπούς χώρους. Συγκεκριμένα η τιμή των 0,86€ για τις κατοικίες και η τιμή των 2,34€ για τους λοιπούς χώρους και προκειμένου να υπολογιστούν σωστά τα ποσά των Δ.Τ. , αυξάνονται πλασματικά τα τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.). των Δ.Τ.

 

  1. Αν τα τετραγωνικά μέτρα που εμφανίζονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας ( Τ.Α.Π. ) είναι διαφορετικά από τα πραγματικά της ιδιοκτησίας σας , να προσέλθετε στο αρμόδιο γραφείο με τα κατάλληλα αποδεικτικά έγγραφα (άδεια οικοδομής ή κάτοψη ιδιοκτησίας ή έντυπο Ε9 εφορίας ή συμβόλαιο αγοράς) προκειμένου να γίνει διόρθωση αυτών.
  2. Η διαφορά των τ.μ. μεταξύ των Δ.Τ. και του Τ.Α.Π. οφείλεται στην ύπαρξη διαφορετικής τιμής χρέωση των Δ.Τ..
  3. Η διαφορά των τ.μ. μεταξύ του Δ.Φ. και του Τ.Α.Π. θα διορθωθεί ηλεκτρονικά από τη μηχανογράφηση του Δήμου.
  4. Αν διαπιστώσετε ότι η τιμή ζώνης είναι λάθος, να προσέλθετε στο αρμόδιο γραφείο για την διόρθωσή της.

 

Τέλος κάνουμε γνωστό ότι η επιβολή φόρου στα ακίνητα θα γίνει με βάση το ΤΑΠ και γι΄ αυτό παρακαλούμε να ελέγξετε εάν αντοποκρίνονεται στα πραγματικά τετραγωνικά.