Η ντροπή μπήκε στην εφεδρεία

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αποτελούν έναν ακόμη κρίκο, στην μακρά αλυσίδα των μέτρων, που σκοτώνουν την κοινωνία.

Η βίαιη αλλαγή των συνθηκών της ζωής του Ελληνικού λαού, γίνεται με τον πιο επαχθή τρόπο.

Η αποτυχία της κυβερνήσεως, αλλά και του δικομματισμού συνολικά, να προβλέψει, και να δημιουργήσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβιώσεως είναι πρωτοφανής. Το πλουσιότατο Ελληνικό λεξιλόγιο, αποδεικνύεται πολύ φτωχό για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στη χώρα.

Και όμως.Αν οι εκάστοτε κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι φρόντιζαν από χρόνια να περιορίσουν τον δημόσιο τομέα, καμιά τρόικα δεν θα ζητούσε αυτά που ζητάει, και ούτε θα φτάναμε στο σημερινό χάλι.

Αν οι εκάστοτε κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, φρόντιζαν να υπήρχε ανάπτυξη, και όχι να θεωρείται το δημόσιο το «όνειρο» κάθε Ελληνικής οικογένειας, καμιά τρόικα, και κανένα Δ.Ν.Τ. δεν θα είχε καθίσει στο σβέρκο του λαού μας.

Αν οι εκάστοτε κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, φρόντιζαν -έστω και τώρα- να περιορίσουν τα δισεκατομμύρια που χάνονται από το παραεμπόριο, τις πολυεθνικές των τροφίμων, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, τα εμβάσματα των λαθρομεταναστών προς τις χώρες τους, και την φορολόγηση των «σκαφάτων» που κυκλοφορούν στις Ελληνικές θάλασσες, κανένα νέο μέτρο δεν θα χρειάζονταν.

laos_thumb_medium500_0

Με τα «αν» όμως δεν γίνεται τίποτε, και ούτε μπορεί να περιμένει κανείς από τους ανθρώπους που καταστρέψανε την χώρα, να την σώσουν σήμερα.

Η ανικανότητα και η αποτυχία που τους διακρίνει, δεν θα μπουν ποτέ στην εφεδρεία. Στην εφεδρεία μπήκε όμως και η ντροπή. Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός, πως ενώ φορολογείται άγρια ο Ελληνικός λαός, με τα κάθε λογής μέτρα, δεν ανακοινώθηκε ούτε ΕΝΑ (1) μέτρο για τον περιορισμό του κόστους ζωής, και την στοιχειώδη ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων.

Ούτε καν το χαράτσι στην ΕΡΤ δεν καταργούν.

Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει πλέον τίποτε από αυτούς που τον οδήγησαν, όχι μόνο στην απώλεια του εισοδήματος του, αλλά και στην απώλεια της προσωπικής και Εθνικής του αξιοπρέπειας. Ας τους στείλει λοιπόν όχι απλά στην εφεδρεία, αλλά στην αποστρατεία, και μάλιστα. άνευ αποδοχών.