Γιώργος Καταβούτας: Την εστίαση το κράτος την ξέχασε…

Τον δικό του προβληματισμό και παράπονο, έθεσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebookο Δημοτικός Σύμβουλος, μηχανικός αλλά και ένας εκ των ιδιοκτητών του café-winebarrestaurant Barrouge στην Ασκληπιού Γιώργος Καταβούτας, για Το ότι όλες οι επιχειρήσεις εστίασης δεν συμπεριληφθήκαν στα έκτακτα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, λόγω της πανδημίας.

«Τα μπαράκια, οι καφετέριες, τα κέντρα διασκέδασης και οι ταβέρνες;

Θα περάσει όλο αυτό και θα ασχοληθούμε ξανά μαζί τους,είναι η ‘εύκολη’ κουβέντα αυτή, και η δική μου για να είμαι ειλικρινής μέχρι να μπω στο χορό και να χορέψω ως ‘ανάλγητος’ εργοδότης.

Άλλωστε βαπτίστηκα εν μια νυκτί φοροφυγάς. Ταραχοποιό στοιχείο, έχοντας τη μουσική στη διαπασών, μη τιμητής της υγιεινής, του περιβάλλοντος, της κοινής αισθητικής, των πνευματικών δικαιωμάτων κ.α.
Έκλεισα και ξαναέκλεισα και ξαναέκλεισα.Άλλες φορές γιατί τιμωρήθηκα άλλες γιατί όφειλα να το κάνω σεβόμενος το ιερό κοινό καλό, όπως αυτή.
Όμως υπάρχουν και αυτά που είμαι..

Είμαι αυτός που σε υποδέχομαι με χαμόγελο στην κάθε σου έξοδο ανεξάρτητα από τα δικά μου προβλήματα

Είμαι αυτός που δεν γνωρίζω αργίες Πάσχα, Χριστούγεννα,Κυριακές, αντίθετα η χαρά μου αυτές τις ημέρες είναι να δουλεύω περισσότερο.
Είμαι αυτός που οφείλω να είμαι εκεί για εσένα 365 ημέρες το χρόνο, 20 ώρες την ημέρα .
Που φροντίζω για το καφέ σου, αγχώνομαι για τη διασκέδαση σου, για το τραπέζι σου, για τη παρέα δίπλα σου για ένα κομμάτι της ευχάριστης ζωή σου
.
Και χαίρομαι που κρίνομαι για αυτό.

Όταν όμως τα φώτα για λίγες ώρες σβήνουν αποκτώ έναν αόρατο εταίρο. Που έρχεται και μου παίρνει το σχεδόν καθολικό οικονομικό μέρος των κόπων μου. Που δεν είναι συν-εταίρος καθώς δεν συμμετέχει σε δαπάνες, ρίσκα και ευθύνες. Που απλά παίρνει τεράστιο ποσοστό σε όποια επιτυχία και καταδικάζει άτεγκτα και οριστικά κάθε αποτυχία

Έτσι είναι η αγορά για όλους θα μου πεις και θα συμφωνήσω

ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΤΏΝΕΙ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΑΚΌΜΗ ΔΕΝ ΈΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΈΜΕΝΑ..
.
Άκουσα για όλους αλλά όχι για εμένα

Κανένας μόνος του άκουσα, αλλά εμένα δεν με ανέφεραν

Όλοι μαζί άκουσα αλλά στο να συνεχίσω να στηρίζω ΝΑΙ
στο πως στην επόμενη ημέρα θα στηριχθώ στα πόδια μου ακόμη ΟΧΙ

Και κάθε μέρα ξυπνάω με το φόβο ότι θα με ξεχάσει