Εκτός του έκτακτου επιδόματος οι εργαζόμενοι στο παράρτημα ΑΜΕΑ των Τρικάλων

Με έκτακτο προσωπικό, την τήρηση όλων τα προβλεπόμενων μέτρων για την εξέλιξη της πανδημίας και την διαμόρφωση ειδικών θαλάμων για όσους ασθενείς νοσήσουν από τον ιό Covid-19, λειτουργεί το τελευταίο διάστημα το παράρτημα ΑΜΕΑ Τρικάλων (πρώην Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων Τρικάλων) στο Κεφαλόβρυσο.

Ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα και δηλώνουν στο trikalaIN.gr, μέσω του προέδρου των εργαζομένων στο ίδρυμα και εκπρόσωπο των εργαζομένων στην ΠΟΕΔΗΝ Βαγγέλη Κολώνα, δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσουν και αυτοί να εισπράξουν το έκτακτο επίδομα, που δίνεται σε όλους τους υπαλλήλους και εργαζομένους.

Μάλιστα το συνδικαλιστικό τους όργανο, η ΠΕΟΔΗΝ, απέστειλε προς της Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου την εξής επιστολή διαμαρτυρίας:

ΠΟΕΔΗΝ: ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κα Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Κυρία Υφυπουργέ, Με το υπ’ αριθμ. έγγραφό μας 2762/23.3.2020 είχαμε ζητήσει να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στην χορήγηση του επιδόματος, που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, επειδή προσφέρουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού και προφανώς θα αντιμετωπίσουν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Στην πράξη του Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 75/τευχ.α/30.3.2020 οι υπάλληλοι της Πρόνοιας δεν συμπεριλαμβάνονται στην χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Θεωρούμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας πρέπει άμεσα να μεριμνήσει ώστε να δοθεί η εν λόγω έκτακτη οικονομική ενίσχυση και στους εργαζόμενους των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ