Γίνεται να εμβολιάζεσαι και να μην υπάρχει… φωτογράφος;

Κάποτε όλοι θέλαμε να φωτογραφηθούμε όταν πηγαίναμε κάποια εκδρομή σε κάποιο νέο μέρος που πιθανώς δεν γνωρίζαμε, σε μια ευτυχισμένη οικογενειακή στιγμή, σε μια συνάντηση με φίλους, σε μια ξεχωριστή προσωπική μας στιγμή.

Τώρα την εποχή του Covid και των εμβολιασμών, όλα αυτά φαίνεται να περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Τώρα πια οι φωτογράφοι είναι δυσεύρετοι, καθώς οι περισσότεροι έχουν πιάσει θέση σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, να απαθανατίσουν την στιγμή που ο φωτογραφιζόμενος θα έχει σηκώσει το μανίκι του, θα έχει μείνει με το φανελάκι ή ακόμα καλύτερα θα έχει αποκαλύψει και το…τριχωτό στέρνο του (βλέπε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης). Και αν πρόκειται για καμιά κυρία, τότε ίσως να αφήσει να χαμηλώσει το πουκάμισο ή το μπλουζάκι της με τέτοιο τρόπο, ώστε να φανεί η τιράντα του…στηθόδεσμου!

Πολλά και διάφορα είδαμε όλο αυτό το διάστημα που διαρκούν οι εμβολιασμοί και είναι σίγουρο πως θα δούμε ακόμη περισσότερα και το επόμενο διάστημα. Όλα αυτά που γράφω παραπάνω αφορούν κυρίως τα πολιτικά πρόσωπα του τόπου μας, αλλά και γενικότερα που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν διανοήθηκαν να πάνε για εμβολιασμό, χωρίς την απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία. Βλέπουμε αυτές τις μέρες Υπουργούς, Βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειάρχες, κομματικά στελέχη και λοιπούς παρατρεχάμενους και από τα Τρίκαλα, να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί στο φακό με την σύριγγα στο μπράτσο. Και βέβαια αυτή η «συνήθεια» επεκτάθηκε και στους «κοινούς θνητούς». Εμβόλιο με πόζα, λίγο χαμογελάκι και το φλας άστραψε! Κοινώς είναι το μήνυμα που περνάει στην κοινωνία και πως το εισπράττει κάποιος.

Δεν είχαμε ποτέ διανοηθεί στο παρελθόν να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, να κάνουμε το εμβόλιο κατά της γρίπης ή δεν ξέρω εγώ για τι άλλο και να βγάζουμε χαμογελαστοί φωτογραφίες. Τώρα το είδαμε κι αυτό!

Είχαμε πει πως ο κορονοϊός θα άλλαζε τις ζωές μας, αλλά δεν είχαμε φανταστεί μέχρι ποιο σημείο θα φτάναμε…Σημεία των καιρών!