Γιάννης Χάϊδος: Επιτέλους κάποιος να μας πει την αλήθεια για τον Ε- 65

Πάει καιρός που στη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρίκαλα και Καρδίτσα, άνοιξε η συζήτηση για τον αυτότοκινητοδρομομο Κεντρικής Ελλάδος.

Ο πολυθρύλητος Ε65 στο κεντρικό τμήμα είναι στη κυκλοφορία από το 2018. Το βόρειο τμήμα βρήκε χρηματοδότηση και ήδη οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Δυστυχώς το νότιο τμήμα από τη Ξυνιάδα ως τη Λαμία έπρεπε να έχει παραδοθεί ήδη. Αρχικά ανακοίνωσαν παράταση ενός έτους (λόγω κορονοιού άκουσον άκουσον) και τελευταίως μας αποκάλυψαν ένα σημαντικό κατασκευαστικό πρόβλημα που θα καθυστερήσει την παράδοση του οδικού τμήματος το νωρίτερο ως το τέλος του 2023.

Επειδή στη χώρα μας η παραπληροφόρηση είναι ο κανόνας των κυβερνώντων, επιτέλους κάποιος ας μας πει την αλήθεια. Οι Θεσσαλοί πληρώνουν τόσα χρόνια διόδια και εισπράττουν μόνο θα… και το σημαντικότερο όλων θρηνούμε ανθρώπινες ζωές σε έναν ακατάλληλο ορεινό δρόμο γιατί κάποιοι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη να ολοκληρωθεί το έργο. Η διαμάχη παραχωρησιούχου – κράτους κατέληξε στη διαιτησία που αποφάνθηκε πως η ευθύνη είναι του κράτους και πρέπει να επωμιστεί το κόστος διόρθωσης.

Άραγε σε αυτό το άμοιρο κράτος υπάρχει κάποιος που πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της αστοχίας ή ο μόνος υπεύθυνος στα δύσκολα είναι πάντα ο πολίτης; (μαζί τα φάγαμε, μπαταχτσήδες όσοι δεν πληρώνουν το ρεύμα είναι μερικές δηλώσεις που ακούσαμε άναυδοι). Αν το κράτος των αρίστων εφαρμόσει την ίδια ταχύτητα και ζέση που επιδεικνύει στη παλινόρθωση των δικών του παιδιών με χρυσά συμβόλαια και στη περίπτωση αποπεράτωσης των έργων πνοής και ζωής για την πατρίδα τότε αναμένουμε σύντομα να μας πουν την αλήθεια για το έργο και επιτέλους η πορεία προς την Αθήνα για τη Δυτική Θεσσαλία να θυμίζει την Ευρώπη που ανήκουμε.

 

Υ.Γ: Δεσμεύομαι να αναλάβω πρωτοβουλία και να φέρω το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο ζητώντας από τον κ. Περιφερειάρχη και τους κ. Αντιπεριφερειάρχες Τρικάλων και Καρδίτσας να πραγματοποιηθεί σύσκεψη αλλά και συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.