Για εκλογή αρχηγού έως τις 2 Αυγούστου η ΝΔ

nd pinakida

Να αιφνιδιάσει τους δελφίνους και επίδοξους διαδόχους της ΝΔ θέλει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και έχει αποφασίσει, εάν δεν αλλάξει κάτι, να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος έως το τέλος του Ιουλίου ή το αργότερο την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου.

Επί της ουσίας, αρνείται τον τίτλο του μεταβατικού προέδρου και θέλει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση, ώστε να παραμείνει αλλά ως κανονικός ώστε να έχει και ελευθερία κινήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως έλεγε και το βράδυ της Δευτέρας σε βουλευτές και πολιτικούς του φίλους, είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, εκτός και εάν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή αποφασίσουν ότι πρέπει να παραμείνει ο ίδιος έως τον Ιούλιο του 2015 που είναι προγραμματισμένο το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Επί της ουσίας, αρνείται τον τίτλο του μεταβατικού προέδρου και θέλει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση, ώστε να παραμείνει αλλά ως κανονικός ώστε να έχει και ελευθερία κινήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συμμετείχε την Κυριακή, αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, όχι ως πρόσωπο, αλλά διότι και μόνο ο όρος μεταβατικός δεν διευκολύνει.

«Όποιος θέλει μπορεί κάλλιστα να βάλει υποψηφιότητα και να κατέβει στην βάση και να διεκδικήσει την εκλογή του» λέει και έχει δώσει εντολή στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο να ξεκινήσει τις διαδικασίες, να οριστεί Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και να ανοίξει ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων.

Και επίσημα η ΝΔ θα μπει σε φάση διαδοχής, εάν δεν αλλάξει κάτι και κυρίως εάν δεν πάρει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την πολιτική νομιμοποίηση που θέλει από την Κ.Ο. και την Π.Ε., αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή και οι κάλπες θα στηθούν ή την Κυριακή 26 Ιουλίου ή την επόμενη 2 Αυγούστου.

.