Φυσάει Κόντρα : Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του εργοστασίου γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ

fysaei kontra 4

Ο Φυσάει Κόντρα ζητάει από το Προεδρείο του Δ.Σ. να εισαχθεί προς συζήτηση ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους του εργοστασίου γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, στη συνεδρίαση της 13/10/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων .

Την τελευταία περίοδο στο Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ», σε μια επιχείρηση που τα προϊόντα της έχουν σηματοδοτήσει γενιές Τρικαλινών και η οποία παραμένει κερδοφόρα παρά την οικονομική κρίση, χάρη στην προσπάθεια και τον ιδρώτα των εργαζομένων της, στη διαχρονική προσφορά των παραγωγών γάλακτος και των επαγγελματιών που προωθούν τα προϊόντα της, αλλά κυρίως χάρη στην αμέριστη εμπιστοσύνη που δείχνει το Τρικαλινό καταναλωτικό κοινό, επιχειρείται να ξεριζωθεί ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας, προσπάθεια που τώρα περνά μέσα από τις επιχειρούμενες μειώσεις των μισθών και τις απειλές για απολύσεις εργαζομένων .

Στην κερδοφόρα αυτή επιχείρηση και με βάση τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις των μνημονίων που ισχύουν μέχρι και σήμερα, το προηγούμενο διάστημα έγιναν σοβαρές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων , καταργήθηκαν όλα σχεδόν τα επιδόματα.

Σήμερα προωθούνται από την εργοδοσία ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, αφού επιχειρείται η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης και η αντικατάστασή της με ατομικές συμβάσεις, ώστε να επιτευχθούν νέες μισθολογικές περικοπές που ξεπερνούν ακόμα και το 30% και οι οποίες μετατρέπουν τους μισθούς των εργαζομένων σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης .

Η συντριπτική πλειοψηφία τους αντιστέκονται με προσωπικό κόστος, δεν υποκύπτουν και δεν υπογράφουν, με αποτέλεσμα πλέον να εξαπολύονται ακόμα και απειλές για ομαδικές απολύσεις.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, που είναι αποφασισμένοι να δώσουν σκληρό αγώνα για την αξιοπρέπεια στη ζωή τους, για να μην μετατραπούν από εργαζόμενοι σε δούλους στις αρχές του 21ου αιώνα, να σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα τους, ώστε να συνεχίσουν να ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να καταβληθεί άμεσα η δεδουλευμένη τους εργασία, να γίνονται σεβαστά τα εργασιακά τους δικαιώματα .

ΤΡΙΚΑΛΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

.