Να προσέχουν οι Τρικαλινοί βαμβακοπαραγωγοί

bambaki paralabes

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν ι αγρότες, που παραδίνουν τα βαμβάκια τους και τον κόπο της χρονιάς τους σε εκκοκκιστές, που τέτοια περίοδο έρχονται πολλοί και δημιουργούν αλάνες συλλογής, ώστε να μην βρεθούν εκτεθειμένοι και απλήρωτοι.

Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί πληροφορούμαστε ότι κάποιοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, δεν έχουν προγράμματα χρηματοδότησης και το απαραίτητο πλαφόν από τις τράπεζες.

Αλλά ορισμένοι πληρώνουν με δικά τους χρήματα προς το παρόν και ενδεχομένως κάποια στιγμή να αποκτήσουν πρόβλημα ρευστότητας, αν δεν υπογράψουν έγκαιρα κάποιες συμφωνίες με τις τράπεζες.

Που αυτό ίσως σημάνει καθυστερήσεις στις πληρωμές για να μην σκεφτούμε κάτι πιο ανησυχητικό.

Και είναι άσχημη περίοδος τώρα να πουλούν εκκοκκισμένο βαμβάκι για να πληρώσουν, αφού η τιμή είναι χαμηλή στη διεθνή αγορά.

Για αυτό είναι καλό οι αγρότες να ξεκαθαρίζουν πλήρως πως και πότε θα πληρωθούν, να δεσμεύουν τον κάθε εκκοκκιστή και να μην δελεάζονται από προσφορές λίγων λεπτών παραπάνω.

Γιατί κάποιοι εκκοκκιστές για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν την απαραίτητη ποσότητα που χρειάζονται, χρησιμοποιούν τους καλούς πελάτες που έχουν και τους δίνουν κάτι παραπάνω, ως κράχτες για να τους φέρουν περισσότερη πελατεία.

.

.