Φωτ. Κουβέλης στο trikalaIN.gr: Εκτιμώ πως ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές το πρώτο 4μηνο του 2022

Την πεποίθηση του πως ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εντός του πρώτου 4μηνου του 2022 ερωτώμενος σχετικά, εξέφρασε στο trikalaIN.gr ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αυτό το διάστημα παραθερίζει στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων.

Η ακριβής απάντηση του πολύπειρου πολιτικού, στην ερώτηση που του θέσαμε για τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και για το αν οι πρόσφατες πυρκαγιές επισπεύσουν τις πολιτικές εξελίξεις, έχει ως εξής:

«Εκτιμώ πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές το πρώτο 4μηνο του 2022. Είναι δική μου πεποίθηση αυτό και το στηρίζω στο γεγονός ότι δεν θα θελήσει να πάει σε πρόωρες εκλογές πιθανόν το φθινόπωρο, όταν ακόμα οι στάχτες από τις πυρκαγιές θα καίνε ακόμα και δεν θα έχει καταλαγιάσει η δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας. Βέβαια ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από κάποια στελέχη του να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε πρόωρες εκλογές, για να προλάβει τις δύσκολες συνθήκες που θα διαμορφωθούν τον χειμώνα σε οικονομικό, υγειονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ούτως ώστε να μην εισπράξει την έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια που θα δημιουργηθεί αναπόφευκτα. Από την άλλη μεριά υπάρχουν εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό που λένε να προχωρήσει σε εκλογές εντός του 2022 και κάποιες άλλες που του λένε να εξαντλήσει την τετραετία. Όπως και να έχουν τα πράγματα εκτιμώ πως αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να προχωρήσει πέραν του πρώτου 4μηνου της επόμενης χρονιάς, λόγω των πολλών προβλημάτων και των κρίσιμων ζητημάτων που έχει να διαχειριστεί σε όλα τα μέτωπα, οπότε μάλλον κάπου εκεί εκτιμώ πως ο Μητσοτάκης θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές».