Ευρεία τοπική σύσκεψη από την Ομοσπονδία ΕΒΕ Ν.Τρικάλων

ebe

 

 

 

Συνεδρίασε προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν τη μεγάλη κρίση που πλήττει όλους τους κλάδους.

Αφού εγκρίθηκαν τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης , ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός του τριμήνου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2011, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2012, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η τακτική Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί στις 22/3/2012. Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Αγγελάκης πρότεινε να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα μία ευρεία σύσκεψη με όλα τα σωματεία δύναμης της Ομοσπονδίας, το επιμελητήριο, τον εμπορικό Σύλλογο, τα μέσα μεταφοράς και γενικά όλους τους φορείς που πλήττονται βάναυσα από τα τελευταία μέτρα, με τα μνημόνια που παίρνονται καθημερινά σε βάρος όλων μας.

Η κατάσταση των συναδέλφων μας είναι τραγική τόνισε ο πρόεδρος και τα μηνύματα που παίρνουμε είναι δυσοίωνα. Τα προβλήματά μας είναι πάρα πολλά. Φορολογικό – περαίωση – χαράτσια – μείωση του αφορολόγητου – οι αυξήσεις ΦΠΑ – ακρίβεια ΟΑΕΕ –ΕΟΠΥΥ – έλλειψη γιατρών – λουκέτα (200.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν το επόμενο διάστημα ) – τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν από την κατάργηση του οργανισμού εργατικής κατοικίας και της εργατικής εστίας – τα αντικειμενικά κριτήρια – το ισοπέδωμα των κλάδων της οικοδομής – οι ακάλυπτες επιταγές – τα στεγαστικά δάνεια κ.α.

Ένας επαγγελματίας αν χάσει την επιχείρησή του είναι σαν να τον σκοτώνεις είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκης, γι’ αυτό συνάδελφοι πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον να μην χαθεί η αλληλεγγύη, είναι το μόνο που μας μένει να κάνουμε. Σκοπός μας είναι να γίνει πρώτα αυτή η τοπική σύσκεψη στη συνέχεια μία Πανθεσσαλική σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους και τέλος να πιέσουμε τα τριτοβάθμια όργανά μας  ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ για μία Πανελλαδική.

Παίρνοντας το λόγο όλα τα μέλη της Διοίκησης αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία να πραγματοποιηθεί αυτή η σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα και  στις 22 Μαρτίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας ΕΒΕ.