Επιτυχία στις Μαθηματικές εκδηλώσεις

mathmatiki

 

 

Την Κυριακή το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) διοργάνωσε ημερίδα Μαθηματικών διαλέξεων στο κέντρο ιστορίας και πολιτισμού ‘Κλιάφα’ και στη συνέχεια κοπή πίτας.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ κ. Στέλιος Αμπράζης υπογράμμισε:

«Σήμερα, διοργανώνουμε ημερίδα διαλέξεων και μαζί μας είναι τρεις εξαίρετοι και διακεκριμένοι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέλω να τους ευχαριστήσω που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και ήρθαν στη πόλη μας. Ένας από τους σκοπούς των  δράσεών μας είναι η αναβάθμιση της Παιδείας του τόπου μας και ιδιαίτερα της Μαθηματικής Παιδείας. Η σημερινή μας ημερίδα εντάσσεται σ’ αυτό το πλαίσιο». Ακολούθως ο κ. Διονύσιος Λάππας χαιρέτησε την εκδήλωση, εκ μέρους της Διοικούσας επιτροπής και του Προέδρου της ΕΜΕ και εκφράστηκε αρκετά θετικά για τους Τρικαλινούς Μαθηματικούς καθώς και για την προσφορά τους.

Αρχικός ομιλητής ήταν ο κ. Στυλιανός Νεγρεπόντης, Ομότιμος Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών και ανέπτυξε το θέμα: «Τα παράδοξα του Ζήνωνος και η ασυμμετρία».

Ακολούθως ο κ. Διονύσιος Λάππας, Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής Τομέα Άλγεβρας – Γεωμετρίας του Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Προεδρείου της Ε.Μ.Ε. μίλησε με θέμα: «Γεωμετρία και συμμετρία».

Τον κύκλο έκλεισε η κα. Βασιλική Φαρμάκη, Καθηγήτρια Μαθηματικής Ανάλυσης του Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο της  διάλεξής της: «Η σημασία του συνδυαστικού τρόπου σκέψης».

Παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Χρ. Λάππας, η Αντιδήμαρχος παιδείας κα. Β. Κάκλα, ο Αντιδήμαρχος κ. Κων. Μανώλης, ο Καθηγητής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Δήμος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδ. Τσέλιος, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Δ. Ντρίζος, ο τέως Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Ν. Παπανικολάου και περίπου 150 Μαθηματικοί της περιοχής μας. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους Μαθηματικούς συζήτησαν με τους ομιλητές και ιδιαίτερα με τον κ. Στ. Νεγρεπόντη καθώς τον είχαν καθηγητή στα χρόνια των σπουδών τους. Χορηγός της ημερίδας των διαλέξεων ήταν τα Goodys Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στη συνέχεια το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με παρευρισκόμενους και τους τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Δ. Λάππας εκπροσωπώντας το κεντρικό Προεδρείο έκοψε την πίτα και ευχήθηκε διαρκή επιτυχία στις εκδηλώσεις του δραστήριου Τρικαλινού Παραρτήματος.

kopi_mathmayiki