Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Λογιστών Τρικάλων : Συμμετέχουμε στο Αγωνιστικό διήμερο

Η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Λογιστών Τρικάλων συμπορεύεται με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς αγρότες και τους άλλους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες στον αγώνα απέναντι στη «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ξέρουμε ποιος κερδίζει από την «ανάπτυξή» τους. Οι μεγαλοκαρχαρίες, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, που καθημερινά μας καταβροχθίζουν. Αλλά ξέρουμε και ποιος χάνει. Οι χιλιάδες μικροί αυτοαπασχολούμενοι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους τα τελευταία χρόνια.

Δε μας ξεγελούν πλέον οι υποσχέσεις για ελαφρύνσεις και για τα δήθεν μέτρα ανακούφισης που έρχονται. Αυτά που θα ακουστούν στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» στην καλύτερη περίπτωση θα χρυσώσουν το χάπι που μας σερβίρουν, αφού θα μας καλέσουν για ακόμη μια φορά να δεχθούμε νέα βάρβαρα μέτρα που θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή εναντίον μας. Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης, καθώς και των προηγούμενων, αφού τσάκισε το εισόδημα και τις συντάξεις μας, κινητοποιεί νέους μηχανισμούς είσπραξης χρεών και παραδίδει τη λαϊκή κατοικία στα κοράκια, φέρνοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Δε θα αφήσουμε να συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα σχέδιά τους πάνω στα συντρίμμια μας. Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους να μην συμβιβαστούν στην νέα επίθεση. Να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην ασφάλιση.

Απορρίπτουμε την τακτική των κοινωνικών διαλόγων που εφαρμόζουν χρόνια οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές μας ηγεσίες, η πολιτική τους είναι ήδη χρεοκοπημένη. Μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο ανυποχώρητος αγώνας μαζί με τους εργαζομένους, τους άνεργους και τη φτωχή αγροτιά, γιατί αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας στην πάλη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Συμμετέχουμε  στο Αγωνιστικό διήμερο στις 10 και 11 Οκτώβρη στη Λάρισα, που συνδιοργανώνουν εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων και σωματεία των ΕΒΕ από όλη τη Θεσσαλία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια.
  • Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης.
  • Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας εδώ και τώρα!

 Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κωστάρας) την Τετάρτη 11 Οκτώβρη στις 4:30 μμ.