Επιστολή του Δημάρχου Τρικκαίων σε Σχολεία για την … «Ονειρούπολη»

lappas_news_4_thumb_medium500_0

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Επιμελητήριο Τρικάλων διοργανώνουν τα Χριστούγεννα εκδηλώσεις, στον Πολυχώρο «Μύλος Ματσόπουλου» και στο κέντρο της πόλης ,με στόχο την «ανατροπή» του ομολογουμένως δυσάρεστου κλίματος που βιώνουμε στις τοπικές κοινωνίες.

Στόχος μας είναι να «χαμογελάσουν τα παιδιά» και να ξεφύγουν οι συνοδοί για λίγες ώρες ή και ημέρες από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η εκδήλωση « Ο Μύλος των ξωτικών» θα μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε έναν πραγματικά παραμυθένιο κόσμο και η πολύμηνη οργάνωση αυτής, φιλοδοξούμε να αγγίξει ή και να ξεπεράσει ακόμα τα Διεθνή πρότυπα.

Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, όσο βαρύ κι αν είναι το κλίμα, τα σπίτια, οι βιτρίνες των μαγαζιών και οι δρόμοι στις πόλεις, σε πείσμα των καιρών βάζουν τα γιορτινά τους και μας καλούν να αφεθούμε στη μαγεία, έστω και για λίγες μέρες.

Το πρόγραμμα του «Μύλου των Ξωτικών» επιφυλάσσει καθημερινές εκπλήξεις τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους της φίλους. Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν μοναδικές στιγμές παιχνιδιού και διασκέδασης, αλλά να εισπράξουν ταυτόχρονα και σημαντικά μηνύματα. Να μάθουν να προσφέρουν, να προστατεύουν, να αγαπούν.

Σημαντικό γεγονός της πρόσκλησης είναι η ΔΩΡΕΑΝ είσοδος και συμμετοχή των μικρών επισκεπτών σε δεκάδες θεματικές ενότητες και πάμπολλες παράλληλες εκδηλώσεις ανοιχτού και κλειστού χώρου.

Με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Θεσσαλίας. Ο «Μύλος των Ξωτικών» ‘χτίστηκε’ για τα παιδία. Καθημερινά μέσα από τα ΔΩΡΕΑΝ διαδραστικά εργαστήρια τα παιδιά θα εκπαιδεύονται και θα ψυχαγωγούνται.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε αυτόν τον παραμυθένιο Μύλο που δημιουργούμε στα Τρίκαλα, έχουμε όλοι τη δυνατότητα έστω για λίγο, να ονειρευτούμε.

Σας καλώ να ζήσετε και να γίνετε πρωταγωνιστές εσείς και οι μαθητές σας σε αυτό το παραμύθι από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Λάππας