Επιστημονική Ημερίδα: Εκπαίδευση στην COVID-19 εποχή: Διδάγματα και προοπτικές

«Εκπαίδευση στην COVID-19 εποχή:Διδάγματα και προοπτικές»

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο:  «Εκπαίδευση στην Covid-19 εποχή: Διδάγματα και προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη7 Σεπτεμβρίου, στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας (Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα) από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Στην ημερίδα συμμετείχανεμπειρογνώμονες από το χώρο της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη οι οποίοι μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τις προκλήσεις που επηρεάζουν εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές στην εποχή της πανδημίας,  καθώς και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για το χώρο της εκπαίδευσης στο νέο περιβάλλον.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ Απόστολος Καλογιάννης ενώ χαιρετισμό  απηύθυνε και ο Προέδρος του   Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων,  κ Γεώργιος Κατράνας.

Τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας συντόνισε η κ Αναστασοπούλου Βάσω, Διευθύντρια Ανάπτυξης, του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» ενώ εισηγητέςήταν οι Γεώργιος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τεχνικών Έργων, Δήμος Λαρισαίων,  Γιώργος Κουλαουζίδης, Επίκουρος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ε.Α.Π., Βασίλης Χ. Γερογιάννης, Πρόεδρος Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δώρα Κατσαμώρη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων- Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Ali Rashidi, Διευθυντής Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας, Folkuniversitetet, Σουηδία, Richard Parkes, Founder and Director, RinovaLtd, UK, Τάσος Μάτος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου – ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, Χρήστος Γκόβαρης, Καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ειρήνη Κουφάκη, Ψυχολόγος, και ο κΔημήτρης Δεληγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας – Μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με ενημερωτικά εργαστήρια βασισμένα σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στις συνθήκες της πανδημίας στα οποία παρουσιάστηκαν μεθοδολογίες και εργαλεία που αναπτύχθηκαν με εφαρμογή στις συνθήκες εκπαίδευσης όπως διαμορφώνονται στην COVID-19 εποχή.

Ακολούθησε ελαφρύ δείπνο συνοδεία τοπικής μπύρας στον αύλειο χώρο της πινακοθήκης.

Το συνέδριο έχει βιντεοσκοπηθεί και θα είναι διαθέσιμο και διαδικτυακάστο κοινό στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://events.dimitra.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στο 2410 554028 και events@dimitra.gr.