Επειδή το κακό έχει παραγίνει….

AFISES

Ο Άρης ο αρκουδιάρης στο τάδε μαγαζί. Η Άφωνη αταλάντου στο δείνα (ονόματα φανταστικά, αλλά όχι μακριά από την πραγματικότητα, για λόγους προφανείς).

Από κοντά… ο τάδε θίασος την τάδε ημέρα και ώρα, ο δείνας θίασος κ.ο.κ. Τι κοινό έχουν όλα αυτά;

Σε πραγματικές συνθήκες είναι αφίσες που κοσμούν την πόλη μας πριν, κατά τη διάρκεια και πολύ, πολύ, πολύ μετά την τέλεση του πολιτιστικού ή «πολιτιστικού» γεγονότος.

Αφίσες που γεμίζουν κάθε φανοστάτη, δέντρο και οδικό φανάρι σε κάθε σημείο της πόλης, από τις εισόδους μέχρι το κέντρο και τις γειτονιές, αλλά συχνότατα και γύρω από αυτή. Ουδείς νοιάζεται να τις κατεβάσει και αυτό γίνεται μόνο όταν πρόκειται να ….αντικατασταθούν από καινούριες που προαναγγέλλουν κάποιο άλλο ….event και ο κύκλος συνεχίζεται άρρηκτος.

Ως πότε όμως; Μήπως είναι καιρός κάποια στιγμή από τα παχιά λόγια και τις μεγαλόπνοες εξαγγελίες να περάσουμε στις πράξεις; Κι αν έχουμε ακούσει αυτά τα χρόνια!!! Από προειδοποιήσεις, συστάσεις μέχρι και δήθεν απειλές…και ουσία μηδέν.

Οι δημοτικές αρχές αλλάζουν αλλά οι αφίσες εκεί. Λύσεις; Πολλές. Από το αναγκαστεί ο κάθε επιχειρηματίας να τις κατεβάσει την επομένη της κάθε εκδήλωσης χρησιμοποιώντας τα συνεργεία που έκαναν την ανάρτηση, μέχρι να αναλάβουν τη δουλειά τα συνεργεία του Δήμου στέλνοντας το σχετικό μπιλιέτο στον κάθε επιχειρηματία με την υποσημείωση πως αν δεν συμμορφωθεί και αν συνεχίσει να ρυπαίνει ανεξέλεγκτα, την επόμενη φορά το πρόστιμο θα είναι απλά εξοντωτικό. Βέβαια πριν από όλα αυτά θεωρούμε δεδομένο πως οι αφίσες θα τοποθετούνται αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και οτιδήποτε πέραν αυτών θα επισύρει βαρύτατη τιμωρία. Δεν νοείται επ ουδενί η χρήση δημόσιων χώρων για τη διαφήμιση ιδιωτών.

Όποιος θέλει να προμοτάρει την… πραμάτεια του και θεωρεί πως τα διαφημιστικά σταντς δεν επαρκούν, ας απευθυνθεί σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και ιστοσελίδες… ακόμη και σε τελάληδες αν αυτό τον ευχαριστεί. Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να εφαρμόζονται τα αυτονόητα και οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να ελέγχονται για την εφαρμογή ή μη των όσων έχουν υποσχεθεί, ειδικά όταν αυτά είναι απλούστατα και πανεύκολα. (Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει για την ιδιάζουσα κατάσταση του ΚΚΕ και των συν αυτώ.

Είναι ίσως το μοναδικό κόμμα στη χώρα που ανεβοκατεβάζει αφίσες και πανό όπου, όπως, όποτε και για όσο βολεύεται, δίχως να δίνει αναφορά σε κανέναν και δίχως να δέχεται όχληση από κανέναν.

Η ξεχωριστή αναφορά γίνεται διότι αφορά έναν σχηματισμό που την καταγγελία την έχει στο αίμα του. Ως συνήθως βέβαια είναι εύκολο να στηλιτεύουμε τους άλλους και να μην κοιτάμε την καμπούρα μας).

.