Εορταστικό κλείσιμο της χειμερινής σεζόν για την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Με μια ελληνική ταινία που μας ταξιδεύει στη μαγεία των θερινών σινεμά, ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 η χειμερινή σεζόν για την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ντούζα «ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ», που παρουσιάζει την ομορφιά της τέχνης του κινηματογράφου.

Ειδικά φέτος, με την πολύ μεγάλη συμμετοχή των τρικαλινών στις δραστηριότητες της Κινηματογραφικής Λέσχης, η προβολή αυτού του ντοκιμαντέρ είναι ένα «ευχαριστώ» προς όλες και όλους, που συνεχίζουν να έλκονται από τις συγκινήσεις και τις ομορφιές στις οποίες μας ταξιδεύει ο κινηματογράφος. Ταυτοχρόνως, η ταινία είναι και μια έμμεση αναφορά στα όσα η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ μετά την 50λεπτή ταινία, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα.

Η ταινία

Η ταινία «ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ» (52’), είναι ένα ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ντούζα σε σενάριο της Έρσης Σωτηροπούλου, με θέμα τον κινηματογράφο «Θησείο», γυρισμένο για την γαλλική τηλεόραση CINE+ ως μέρος της σειράς «ΜΥΘΙΚΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ» (παραγωγή KolamProductions). Η σειρά, εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από τον παραγωγό JoelFarges, επιχειρεί μέσα από την παρουσίασηέξι ιστορικώνκινηματογράφωναπό όλον τον κόσμο (Τσεχία, ΗΠΑ, Χιλή, Ελλάδα, Ολλανδία, Κούβα)μια αναδρομή στο σινεμά αλλά και την ιστορία κάθε χώρας έτσι όπως αυτή αντανακλάται μέσα στις ταινίες της.Το «ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ» είναι συμπαραγωγή της Kolam με τηνSteficon καιτην ΕΡΤ.

Το «ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ», ντοκιμαντέρ που ενσωματώνει και στοιχεία μυθοπλασίας, καταγράφει και αναδεικνύει την γοητευτική ιδιαιτερότητα του ομώνυμου θερινού κινηματογράφου, ο οποίος, αν και βρίσκεται στο πιο τουριστικό σημείο αυτής της πόλης, κάτω από την Ακρόπολη, πεισματικά περιφρονεί τη νεωτερικότητα και παραμένει παράξενα άχρονος.  Δεν είναι ούτε νοσταλγία που νιώθει κανείς εδώ ούτε δέος για τον ιερό βράχο που υψώνεται απέναντί του, αλλά μάλλον μια αίσθηση της ζωής που συνεχίζεται μέσα στους αιώνες, μιας ενέργειας που κυλά αέναα και συνδέει τις ιστορίες που φτιάχνουμε με τις ιστορίες που ζούμε, το παρόν με το παρελθόν, τον κινηματογράφο με την ζωή. 

Info

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα,
Σενάριο: Έρση Σωτηροπούλου,
Παραγωγοί: Μιχάλης Σαραντινός, Μαρία Κοντογιάννη,
Olga Prudhome Farges, AssociateProducer: Michel Δημόπουλος,
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός,
Κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου,
Μοντάζ: Γιάννης Κωσταβάρας,
Πρωτότυπη Μουσική:
BeatriceThiriet,
Ήχος: Νάσος Τσιάλτας,
Διεύθυνση Παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κώστας Βασαρδάνης και ElenCollins.

Αφήγηση: Καίτη Κωνσταντίνου.

Παραγωγή:  SteficonA.Ε.   Σε Συμπαραγωγή: KolamProductions και Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ΕΡΤ, Με την υποστήριξη: CINE+, CNC, PROCIREP-ANGOA, SACEM

Η σκηνοθέτιδα

Η Μαρία Ντούζα σπούδασεΒυζαντινή Φιλολογία στην Αθήνα και κινηματογράφο στηNationalFilmandTVSchool της Αγγλίας. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλές μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες, αρκετά ντοκιμαντέρ και πολλές διαφημίσεις. Το 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Το Δέντρο και η Κούνια, που προβλήθηκε το 2015 από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ Σινέ – Θησείο για την Γαλλική τηλεόραση Cine+ και την ΕΡΤ, ενώ ετοιμάζει την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο Ένα Σακί Μαλλιά εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του συγγραφέα Παντελή Καλιότσου.

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, αίθουσα δημοτικού κινηματογράφου, μύλος μτασόπουλου
Ωρα Εναρξης: 21:45
Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ