ΕΟΔΥ – Υπέβαλε παραίτηση ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Ο κ. Αρκουμανέας είχε εκφράσει προφορικά προ ολίγων ημερών την πρόθεσή του να αλλάξει σελίδα στην επαγγελματική του πορεία με αποτέλεσμα σήμερα να στείλει και επισήμως την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΔΥ στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η οποία και έγινε δεκτή. Ο υπουργός Υγείας μάλιστα ευχαρίστησε τον κ. Αρκουμανέα για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιστολή Αρκουμανέα στον Υπουργό Υγείας

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνοδεύει η επιστολή παραίτησής του.

Μάλιστα ο ίδιος προβαίνει και σε ένα προσωπικό απολογισμό, δηλώνοντας πως «τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Πάντως το μέλλον του κ. Αρκουμανέα παραμένει άγνωστο, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα «μεταπηδήσει» σε κάποιο άλλο υπουργείο. Έτσι η φημολογία για μεταγραφή στο υπουργείο Τουρισμού, μαζί με τον πρώην υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πλέον έχει σβήσει. 

Τα σενάρια για την αντικατάστασή του

Όσον αφορά το ποιος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, στο κρίσιμο σημείο για την πορεία της πανδημίας, τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια ήθελαν τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο ως υποψήφιο αντικαταστάτη.

Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κάποια πρακτικά ζητήματα δυσκολεύουν τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα να αναζητούνται άλλοι επιστήμονες για την εν λόγω θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι και ακούγεται πιο έντονα είναι ο Θεοκλής Ζαούτης.

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

in.gr