Ενημερωτική ημερίδα για τον αγροτουρισμό από τον συνδυασμό του Κώστα Μαράβα

marav 0

Ημερίδα διοργανώθηκε σήμερα από τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα στους Δημότες του Δήμου Πύλης με τίτλο «Βιώσιμη ανάπτυξη του ορεινού όγκου δήμου Πύλης – Αγροτουρισμός» στην αίθουσα του δημαρχείου στην Ελάτη Τρικάλων.

Στην εκδήλωση μίλησε ο διακεκριμένος επιστήμονας Νικόλαος Τζιώρτζης πτυχιούχος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Επισημάνθηκαν ο ρόλος και οι διάφορες μορφές του αγροτουρισμού για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, τα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη για την εξέλιξη του αγροτουρισμού και δόθηκε ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσει ο Δήμος για να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την αγροτουριστική ανάπτυξη του Δήμου Πύλης. Στην συζήτηση που επακολούθησε, αναπτύχθηκαν έντονοι προβληματισμοί καθώς και απόψεις από τους παρευρισκόμενους πολίτες που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την προοπτική του αγροτουρισμού στο Δήμο Πύλης.

marav 7

Χαιρετισμός Μαράβα

Κυρίες και Κύριοι σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και είστε σήμερα κοντά στην εκδήλωση για τον τουρισμό.
Ο τουρισμός θα πρέπει να είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης του ορεινού όγκου του Δήμου Πύλης και όχι μόνο, της καταπολέμησης της ανεργίας, της ανάπτυξης, των επενδύσεων αλλά και της ευημερίας της κοινωνίας. Μπορεί-και αυτό αποτελεί βασικό στόχο για εμάς-να διασυνδεθεί με τον πρωτογενή τομέα για να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί η ντόπια παραγωγή. Είναι δε απαραίτητο να αποτελέσει δεξαμενή απορρόφησης όσων βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας και ιδιαίτερα των νέων.
Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον τουρισμό και γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ.
Μόνο που εμείς δεν θα είμαστε μόνο σήμερα εδώ, κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και αύριο ως δημοτική αρχή. Δεν θα σας θυμόμαστε μόνο προεκλογικά αναζητώντας την ευκαιριακή ψήφο και να απέχουμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι τα ξέρουμε όλα. Εμείς λοιπόν, δεν είμαστε ξερόλες. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να ακούσουμε προσεκτικά όλους σας προκειμένου από κοινού να χαράξουμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

marav 4
Γνωρίζω , γιατί είμαι κοντά σας, ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι επαγγελματίες του κλάδου αντιμετωπίζεται σοβαρά προβλήματα. Αυτά δεν λύνονται με ευκαιριακές πρωτοβουλίες. Θα πρέπει να δημιουργηθούν δομές που θα συντηρούν την τουριστική κίνηση στην περιοχή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ήδη στην ανακήρυξη του συνδυασμού μου έθεσα σε δημόσια διαβούλευση την πρόταση για τη δημιουργία θεματικού πάρκου στην περιοχή που θα προσελκύει επισκέπτες.
Αν δεν θέλουμε να μένουμε στα ευχολόγια, αν δεν θέλουμε να μας προλαβαίνει ο ανταγωνισμός, τότε πρέπει να δράσουμε μεθοδικά και συντονισμένα.
Η τουριστική ανάπτυξη απαιτεί Όραμα, σχέδιο, χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους μας. Ο Δήμος Πύλης πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του, αλλά και να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στην τουριστική αλυσίδα. Η σύμπνοια, οι στόχοι, η εξειδικευμένη γνώση και το συνεργατικό πνεύμα μπορούν να μας πάνε πολύ ψηλά. Το αξίζει η Ελάτη, το αξίζει η Περιφερειακή Ενότητα Αιθήκων, το αξίζει ο ορεινός όγκος, το αξίζει ο Δήμος Πύλης.

marav 5
Ως αγωνιζόμενος επιχειρηματίας ξέρω ότι δεν φτάνουν μόνο τα λόγια αλλά αξία έχουν μόνο οι πράξεις. Για αυτές τις πράξεις εγώ δεσμεύομαι σήμερα εδώ από την Ελάτη. Έχω τη διάθεση. Έχω τους συνεργάτες μου εδώ από την περιοχή που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και είναι βασικοί υποστηρικτές του προεκλογικού μας αγώνα. Έχω και έχουμε την απαραίτητη επιστημονική συνδρομή και εγγυόμαστε ότι το αύριο για τον τουρισμό του ορεινού όγκου θα είναι καλύτερο από το σήμερα.
Σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία, όπως και τον κ. Nίκο Τζιώρτζη που βρίσκεται εδώ να μας προσφέρει την επιστημονική του γνώση.

marav 6

marav 9

marav3