Εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για το Πάσχα

Πολύς κόσμος περιμένει πως και πως τις κυβερνητικές αποφάσεις-πληροφορίες τις προσδιορίζουν μάλλον στα τέλη της επόμενης εβδομάδας-για το πώς θα γιορταστεί φέτος το Πάσχα. Οι απόψεις των ειδικών λένε πως το φετινό Πάσχα δεν θα έχει καμία σχέση με το περυσινό, αλλά ούτε και με αυτό του 2019 φυσικά.

Πολλοί πολίτες φέτος σχεδιάζουν να ταξιδέψουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, για να βρεθούν κοντά στους δικούς τους ανθρώπους στην επαρχία, να πάνε στις εκκλησίες και να ψήσουν όλοι μαζί τον παραδοσιακό οβελία, αλλά πώς να γίνουν όλα αυτά όταν καθημερινά έχουμε πάνω από 3000 κρούσματα, πολλούς νεκρούς και κυρίως εκατοντάδες διασωληνομένους στα νοσοκομεία;

Οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως αν τελικά επιτραπούν οι μετακινήσεις και υπάρχει συνωστισμός σε συγγενικά σπίτια ενόψει του Πάσχα, ίσως όλο αυτό να αποβεί μοιραίο για την μάχη κατά της πανδημίας και να μας ξαναγυρίσει πίσω πάλι. Από την άλλη όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, θέλουν και ζητούν μια χαλάρωση των μέτρων για να χαρούμε το φετινό Πάσχα, αφού δεν μπορέσαμε να χαρούμε το περυσινό.

Λίγη υπομονή και σε λίγες μέρες θα ξέρουμε τι και πως!