Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα βλέπει το FOCUS !

focus_3

 

 

 

Με τίτλο «Φόβοι για εμφύλιο πόλεμο» και υπότιτλο «Η τελευταία πράξη στην Αθήνα: στις νέες εκλογές οι Ελληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν ούτως ή άλλως» κυκλοφορεί νέο ρεπορτάζ του περιοδικού Focus αναφερόμενο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Οπως επισημαίνεται, «τα πράγματα σοβαρεύουν για την Ελλάδα, άρα για την Ευρώπη.(…) Παράλυση και σιωπηρός πανικός επικρατούν στη χώρα.
 

Οι κρατήσεις έχουν καταγράψει πτώση της τάξης του 50% και τα νοσοκομεία περιορίζουν τις μερίδες φαγητού και ακυρώνουν χειρουργεία. Στους δρόμους της Αθήνας αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων (…) Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πικραμμένος δεν μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις. Ο απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής δεν μετέβη στο Σικάγο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επειδή το κόστος ήταν αποτρεπτικό.
 

Τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το δυσοίωνο σενάριο της χρεοκοπίας. (…) Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί: …Μπορεί η κατάρρευση των θεσμών να συντελεστεί πολύ γρήγορα και να πρέπει όλοι να οργανωθούν σε συμμορίες. Θα οδηγηθούμε σε εμφύλιο, δεν πρόκειται για υπερβολή…. (…) Εάν η κατάσταση κλιμακωθεί, λέει ένας “εκ των έσω” (στο Βερολίνο), θα πρέπει η Ευρωζώνη να στείλει σαφές μήνυμα στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου: …Θα αφήσουμε την Ελλάδα, η οποία είναι ειδική περίπτωση, να καταρρεύσει εάν οι πολιτικές δυνάμεις δεν συνεργαστούν. Ολοι οι άλλοι, οι οποίοι τηρούν τους κανόνες, θα μπορούν να στηρίζονται στην απεριόριστη αλληλεγγύη μας…».

fimotro

 

.