Εκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Σαββιδάκη στο Μουσείο Τσιτσάνη

Μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Σαββιδάκη που οργανώθηκε από το Μουσείο Τσιτσάνη, εγκαινιάζεται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού.

Η έκθεση έχει τίτλο «Απόσταγμα Ονείρου», θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου και είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά τις ώρες 09:00 – 15:00 και 18:00 – 21:00

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Εμμανουήλ Σαββιδάκης είναι Διπλωματούχος της Εθνικής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών των Παρισίων «Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts» στη ζωγραφική.

Μετεκπαιδεύτηκε για τρία χρόνια στο τμήμα ατσάλινης μήτρας Νομισμάτων, Μεταλλίων και Κοσμημάτων (Ε.Ν.S.B.A.).

Εχει αποφοιτήσει από το College d’Enseignement Industriel de Bijouterie, όπου παρακολούθησε πενταετή κύκλο σπουδών με τριετή υποτροφία από τον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.

Είναι κάτοχος του C.A.P. Pratique του κέντρου Εξετάσεων της Ακαδημίας των Παρισίων στο σχέδιο, κατασκευή και χάραξη κοσμημάτων.

Φοίτησε κοντά σε πολύ σπουδαίους καθηγητές όπως τους: κ.κ. J. Bertholle, J. Asselberg, G. Malvos V. Guignebert, Debré.

Μεταπτυχιακός τίτλος «Συντήρηση Μεταλλικών Αντικειμένων».

Εχει εργαστεί ως σχεδιαστής, κατασκευαστής μοντέλων και χαράκτης σε κοσμήματα και ατσάλινες μήτρες κοσμημάτων, στις επιχειρήσεις του κ. Κωνσταντίνου Τριάντου και του κ. Ηλία Λαλαούνη (στον οποίο συστήθηκε από τον Ακαδημαϊκό κ. Νικόλαο Λούρο).

Από το 1988 έως το 1999 εργάστηκε ως έκτακτος καθηγητής εφαρμογών του ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης (Τμήμα Μετάλλου).

Από το 1987 έως και σήμερα διδάσκει ως καθηγητής καλλιτεχνικών στη Μέση Εκπαίδευση.

Εχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι οι εξής: