Έκθεση στα Τρίκαλα για τον κορυφαίο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή», που φιλοξενείται από τις 24 Φεβρουαρίου στο μουσείο Τσιτσάνη και είναι αφιερωμένη στον διακεκριμένο και έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως Έλληνες μαθηματικούς.

Την πρωτοβουλία της έκθεσης είχε το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας,που φέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυση του, σε συνεργασία με το Μουσείο Καραθεοδωρή Δήμου Κομοτηνής και τον Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή. θα είναι ανοικτή για το κοινό από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 έως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Στην έκθεση, την οποία υποστηρίζει η Μουσειολόγος-Μουσειοπαιδαγωγός Χαρά Μαρκουλάκη (υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Καραθεοδωρή) που θα αναλαμβάνει την περιήγηση των επισκεπτών, περιλαμβάνονται γνήσια αντίγραφα φωτογραφιών και επιστολών του Έλληνα Μαθηματικού με διακεκριμένους επιστήμονες της εποχής του, μεταξύ αυτών και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Επιπλέον, για τις ομάδες μαθητών που το επιθυμούν, δύναται να διεξαχθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαθαίνοντας για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, που σχεδιάστηκε επί ευκαιρίας της έκθεσης.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 9:30 έως τις 13:30 για τον πρωινό κύκλο και 19:00 με 21:00 για τον απογευματινό, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου.

Στα σημερινά εγκαίνιαπαραβρέθηκανο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ Γιάννης Κεφάλας με όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, ο Σύμβουλος μαθηματικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ντρίζος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης, η υπεύθυνη του μουσείου Τσιτσάνη Βασιλένα Μητσιάδη και πολύς κόσμος, κυρίως από τον χώρο των μαθηματικών και της εκπαίδευσης.