Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα Τρίκαλα για την δωρεά μυελού των οστών με ομιλίες και συναυλία

Μια σημαντική εκδήλωση εκστρατείας και ενημέρωσης των πολιτών για την δωρεά μυελού των οστών και την εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε το βράδι της Κυριακής στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Τρικάλων.

Την εκδήλωση που προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων Τρικαλινών, διοργάνωσε ο Σύλλογος πασχόντων από μεσογειακή αναιμία νομού Τρικάλων με την συνεργασία του Συλλόγου «Όραμα ελπίδας», της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με συνδιοργάνωση των Δήμων Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν για την σημασία της δωρεάς μυελού των οστών ο κ. Στέλιος Γραφάκος, αναπλ. Καθηγητής παιδιατρικής αιματολογίας, τέως Διευθυντής μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών Γ.Ν. Π. Αθηνών «Η Αγία Σοφία», ο κ. Χρήστος Ζήσης υπεύθυνος της μονάδας μεσογειακής αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και η κ. Δήμητρα Αγορίτσα, Διευθύντρια αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων Μιχάλης Λάππας και ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Βουρλίτσης.

Ακολούθησε συναυλία από τα καλλιτεχνικά σύνολα της ορχήστρας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών και Υπαρχιμουσικών Φιλαρμονικής , την Τρικαλινή ορχήστρα «Πνοές», τις χορωδίες του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, καθώς και με συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ενεργό ρόλο στην διοργάνωση είχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πυργετού.