Μουσική βραδιά με το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων (Σ.Φ.Σ.Τ.) και το Gioconda Coffee Bar διοργανώνουν μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στα τρένα, στους σταθμούς, στα ταξίδια, στην ξενιτιά…

Το όνομα της παράστασης αυτής είναι “Τα τρένα που φύγαν”.
Συνοδοιπόροι σ’ αυτό το ταξίδι είναι ο Χρίστος Μοδέστου και ο Ανδρέας Τσέγας.
Ένα αφιέρωμα που ξεκινά από το Μάνο Χατζιδάκι και ταξιδεύει παρέα με όλους αυτούς τους Έλληνες συνθέτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι, όπως: Μίκη Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάριος Τόκας, Γιάννης Σπανός, Δημήτρης Λάγιος κ.α., με αναφορές στο ρεμπέτικο καθώς και τραγούδια από την παράδοσης μας.

Ο Χρίστος Μοδέστου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του Audio Institute of America και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τις: Ελένη Κυπριανού, Κλειώ Μυτιληναίου και Λένια Ζαφειροπούλου. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, ενώ έχει εμφανιστεί ως ερμηνευτής σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.

Μαζί του στο πιάνο ο Ανδρέας Τσέγας.
Ο Ανδρέας Τσέγας γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Σύνθεση Κλασικής και Ηλεκτρονικής Μουσικής καθώς και εφαρμογή της Μουσικής σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως τη Βίκυ Μοσχολιού, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Γιώργο Μαρίνο, το Θάνο Μικρούτσικο, το Λουκιανό Κηλαηδόνη και το Γιάννη Ζουγανέλη. Επίσης, έχει συνθέσει μουσική για θεατρικά έργα.

Ο Σύλλογός Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων ιδρύθηκε το 2007 και σκοπός του είναι να διαδώσει στην πόλη μας την αγάπη για το τρένο και να εκφράσει το αίτημα της Τρικαλινής κοινωνίας για καλύτερη σιδηροδρομική συγκοινωνία. Επίσης, προτείνει έργα για τη λύση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής και αγωνίζεται για να μην απομακρυνθεί ο επιβατικός σιδηροδρομικός σταθμός από την πόλη μας.
Ένας σημαντικός άξονας της λειτουργίας του συλλόγου είναι οι εκδρομές των μελών και των φίλων του με το τρένο σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού.


Gioconda Coffee Bar
Ερμού & Υψηλάντου 1 (Παλιά Μανάβικα)
Κρατήσεις στο 24314 00028
Σάββατο 19 Μαΐου 2018
Προσέλευση: 21:30