Εκοψε την πίτα ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Πιαλείας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ή πρώτη κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Πεζοπορίας και Ορειβασίας Πιαλείας στην Θέση “Κόλιακας” της πρώην Κοινότητας Πιαλείας , ένα πάρα πολύ ειδυλλιακό σημείο τού χωριού αφού από την βόρεια πλευρά βλέπεις όλο το Χωριό με το υπέροχο βουνό όπου όλα του τα χρόνια ο Ασκληπιός μάζευε τα βότανα και από την άλλη πλευρά βλέπεις όλο των Τρικαλινό κάμπο.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού Πάπα Φώτης Κωστούλας ο οποίος ευχήθηκε τα καλύτερα για τον Σύλλογο και εν συνεχεία πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καπέλος Γεώργιος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τούς παρευρισκόμενους για την πολύ μεγάλη συμμετοχή και παρουσία τους στο Σύλλογο αναφέρθηκε στον σκοπό τού Συλλόγου που έχει να κάνει με τον ορεινό όγκο του χωριού και προπάντων με τον μεγαλύτερο γιατρό της αρχαιότητας τον Ασκληπιό ο οποίος για όλα του τα χρόνια μάζευε τα βότανα από την Αρχαία Πιάλεια και τα κατέβαζε στην Τρίκκη .

Θα πρέπει δήλωσε χαρακτηριστικά ότι όλα αυτά τα μονοπάτια να τα “κατακτήσουμε” Δήλωσε ότι θα πρέπει να δώσουν όλοι μαζί οι φορείς του χωριού σε συνεργασία με τον Δ. Πύλης μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν την διαστρέβλωση….. της ιστορίας του Ασκληπιού.

Το φλουρί αντιστοιχούσε σε δύο δώρα Το πρώτο σε μία διανυκτέρευση 4 ατόμων στο παραδοσιακό σπίτι Μανώλιες πού βρίσκεται στο Πήλιο το οποίο κέρδισε ο Ντάκος Κωνσταντίνος του Ελευθερίου Το Δεύτερο σε ένα σεσουάρ το οποίο κέρδισε ο Οικονόμου Αναστάσιος . Από τον σύλλογο προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους Σουβλάκια – Λουκάνικα – Κρασί – Τσίπουρο και Αναψυκτικά . ‌

Την εκδήλωση τίμησαν οι Δ. Σύμβουλοι κ.κ. Μπακάλης Χρήστος και Καλαντζής Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λεμονάς Νικόλαος, οι Πρόεδροι Συλλόγων Γυναικών Πιαλείας Υφαντή Φανή – Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρχης Παπαγιαννόπουλος Δημήτρης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων του χωριού.