Εκλογές την άνοιξη του 2022 προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί να προσφύγει στις κάλπες

Εκλογές την άνοιξη του 2022 προέβλεψε σε συνέντευξή του στο Open ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τις πυρκαγιές, την οικονομία και υποστήριξε ότι πλέον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές την άνοιξη του 2022, όπως είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, που δίνουν χαμηλά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε, ότι «δεν προβληματίζομαι για τις δημοσκοπήσεις. Δεν έχω τούτη την ώρα καμία αμφιβολία, ότι η φθορά του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του θα είναι ραγδαία. Δεν έχω καμία αμφιβολία, ό,τι και να δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά του τόπου».

Ερωτηθείς γιατί δεν ζητά πρόωρες εκλογές, αφού είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει, απάντησε ότι «έχω πια την πολιτική εμπειρία να μην καθοδηγούμε από τις εξάρσεις της στιγμής. Αν ζητήσω εκλογές, ενδεχομένως να τις αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης. Θα μείνω στην αίσθηση της ευθύνης. Δεν θέλω να αναλάβω αυτή τη θέση, γιατί έχω ένα στόχο. Θα μείνω στην στάση υπευθυνότητας που κρατώ και πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα φτάσει στο τέλος της τετραετίας».

news.gr