Τρικαλινοί αρτοποιοί: Δεν μπορούμε ως κλάδος να απορροφήσουμε τις ανατιμήσεις

Αντίθετοι σε κάθε είδους ανατιμήσεις στην τιμή του ψωμιού και κατ΄επέκταση σε όλα τα παράγωγα του, φαίνεται πως είναι οι Τρικαλινοί αρτοποιοί.

Όπως επεσήμανε στο trikalaIN.gr ο Πρόεδρος του συλλόγου αρτοποιών νομού Τρικάλων κ. Λάμπρος Κόγιας, αναφορικά με τις επικείμενες αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού, λόγω και των αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών, όπως ήδη εξήγγειλε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αρτοποιών Μιχάλης Μούσιος, «είναι κάτι που οπωσδήποτε δεν βρίσκει κανένα σύμφωνο, όμως βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε ανατιμήσεις στη τιμή του ψωμιού και των άλλων συναφών ειδών, αφού ως κλάδος δεν έχουμε τα περιθώρια να απορροφήσουμε τις αυξήσεις».

Συνεχίζοντας ο κ. Κόγιας τόνισε πως «ως κλάδος κρατήσαμε σταθερές τις τιμές σε όλα μας τα είδη από το 2007. Όλα αυτά τα χρόνια δεν προβήκαμε σε καμία αύξηση. Στην πιο κρίσιμη περίοδο της ελληνικής κοινωνίας, με την οικονομική κρίση παλαιότερα και τώρα με την πανδημία, συναισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας σταθήκαμε αλληλέγγυοι και δίπλα σε αρκετές κοινωνικές ομάδες που είχαν ανάγκη στήριξης. Δυστυχώς όμως τώρα, με τα νέα μέτρα ανατίμησης του ψωμιού, που είναι ένα από τα βασικά αγαθά διατροφής, είναι πέρα και πάω από τις δυνατότητες μας. Είμαστε αναγκασμένοι και εμείς ως αρτοποιεία να προβούμε σε αυξήσεις, κάτι που φυσικά θα χρεωθούν εν τέλει οι καταναλωτές».