Μια πανεύκολη συνταγή για μπουγάτσα γλυκιά με υπέροχη βουτυρένια κρέμα με βούτυρο Κερκύρας Χωριό, τραγανά φύλλα, ζάχαρη άχνη και κανέλα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C Κελσίου.
- Βάζουμε το βούτυρο Κερκύρας να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα καλά βουτυρωμένο, μετρίου μεγέθους ταψί (30 εκατοστών περίπου) τοποθετούμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα, αλλά χωρίς να τα πιέζουμε μεταξύ τους, και περιχύνουμε με το βούτυρο.
- Ψήνουμε τα φύλλα για 15 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Όσο ψήνονται τα φύλλα ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο και, αφού ανακατέψουμε, αποσύρουμε.
- Την αφήνουμε στην άκρη και μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα.
- Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα με την κρέμα και ψήνουμε την μπουγάτσα για 30 περίπου λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Tips:
– Η κρέμα είναι σχετικά ρευστή και όχι πηχτή.
– Για να μην «ψηθούν» τα αυγά όταν τα ρίξουμε στην κρέμα, φροντίζουμε να τα έχουμε από νωρίς εκτός ψυγείου ή προσθέτουμε όταν τα χτυπάμε 3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα.