Σοκολατένιο κέικ κατσαρόλας ή βραστό

Είναι πανεύκολο και θα εξαφανιστεί από το πρώτο κιόλας λεπτό! Μπορούμε να βάλουμε όποιο ξηρό καρπό προτιμάμε, ή ακόμα και τα αγαπημένα μας μπαχαρικά!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
  2. Διαλύουμε το κακάο στο νερό.
  3. Σε ένα κατσαρoλάκι ρίχνουμε το βούτυρο (κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας για την φόρμα), τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το κακάο, το κονιάκ και το αλάτι.
  4. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
  6. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα οποία χτυπάμε σε μαρέγκα.
  7. Από το σοκολατένιο μείγμα αφαιρούμε 400 ml. και το κρατάμε στην άκρη για να σιροπιάσουμε το κέικ.
  8. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι, τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα την μαρέγκα.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, πυρέξ ή φόρμα.
  10. Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180°C.
  11. Μόλις βγάλουμε το ζεστό κέικ χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το μείγμα που κρατήσαμε για το σιρόπιασμα.
  12. Πασπαλίζουμε με φυστίκι και σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγύ.

Tips:
– Μπορούμε να να χρησιμοποιήσουμε όποιο ξηρό καρπό θέλουμε, ή και να προσθέσουμε μέσα στο μείγμα.
– Αν θέλουμε, δοκιμάζουμε να προσθέσουμε τα αγαπημένα μας μπαχαρικά.
– Το κέικ μπορεί να φτιαχτεί και με Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά.

minervohorio.gr