Δράσεις του ΚΚΕ με αφορμή  το «αναπτυξιακό» συνέδριο φιέστα 

Το  ΚΚΕ  στις πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας με αφορμή  το «αναπτυξιακό» συνέδριο φιέστα  10-11/10/2017  στη Θεσσαλία.

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η πολιτική εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ Θεσσαλίας, με περιοδείες και ομιλίες σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια,  στις πόλεις και στα χωριά, για την ενημέρωση του λαού της περιοχής σχετικά με τους πραγματικούς στόχους που υπηρετεί και προωθεί αυτή η «δίκαιη» ανάπτυξη που έρχεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και όλο σχεδόν  το υπουργικό συμβούλιο. Στις συζητήσεις τις ομιλίες τα στελέχη  του Κόμματος, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και του μεροκάματου, σε όλους αυτούς που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο, αλλά δεν τον καρπώνονται, αντίθετα, είναι τα μόνιμα θύματα των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων διαρκείας, να καταδικάσουν την κυβέρνηση που, μέσα και από αυτού του είδους τα «αναπτυξιακά» συνέδρια, μοιράζει τις γνωστές ψευδαισθήσεις περί «δίκαιης» ανάπτυξης, με σκοπό να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στους στόχους των ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου.                                                                                                                                                               Στα  χωριά της Θεσσαλίας  περιοδεύουν αγροτικά στελέχη του κόμματος, μεταξύ αυτών ο Β. Μπούτας  μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, όπου  συνομιλώντας  με τους αγρότες, τόνισε   ότι η ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν βοηθάει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά τους σπρώχνει ακόμα πιο βαθειά στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια. Λέγοντας χαρακτηριστικά. «Αυτοί που κάποτε έλεγαν, με στόμφο, πως θα χτυπούν τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, τώρα χορεύουν, με σκέρτσο κι όλο νάζι, στους ρυθμούς που βαράνε οι αγορές. Θα πρέπει να καταλάβουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι η καπιταλιστική αγορά ευθύνεται που τα προϊόντα μας δεν έχουν καλές τιμές, που το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, που η ζωή μας στο χωριό, αντί να καλυτερεύει, πάει συνεχώς στο χειρότερο». Τονίζοντας   ότι η λύση στα σημερινά αδιέξοδα βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης μέσα από τα τους αγροτικούς  συλλόγους, τα  σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, , τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, στην ένωση σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, εργατοϋπάλληλων, μικρών επαγγελματιών, μικρομεσαίων αγροτών, που θα στοχεύει τον αληθινό αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους. Απευθύνοντας  κάλεσμα  να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν  το εργατικό κέντρο Λάρισας οι αγροτικές ομοσπονδίες Λάρισας Τρικάλων  Καρδίτσας και δεκάδες  εργατικά σωματεία της Θεσσαλίας  την τετάρτη 6 μμ στη Λάρισα στην πλατειά Αβέρωφ να διαδηλώσουμε ενάντια στην κυβερνητική φιέστα.                                                                                                                                                                       Οι περιοδείες και οι ομιλίες στελεχών του Κόμματος συνεχίζονται και το σημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

Στη Λάρισα, περιοδείες θα γίνουν  στο κέντρο της πόλης, στις 10 πμ, από κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Πέτρο Κρίκη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, στη Λαϊκή Αγορά Νεάπολης, στις 10 πμ, με επικεφαλής τον Χρήστο Μπίκα, μέλος της ΤΕ.

Στην Καρδίτσα, περιοδείες θα γίνουν στο Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης» (οδός Τρικάλων), στις 10 πμ, από κλιμάκιο, με επικεφαλής τη Χαρά Κούτρα, μέλος της ΤΕ, στη Λαϊκή Αγορά Μουζακίου, στις 10 πμ, με επικεφαλής τον Β. Κρανιά, μέλος της ΤΕ, στη Λαϊκή Αγορά Σοφάδων, στις 10 πμ, με επικεφαλής τον Κ. Θεοδωρίδη, μέλος της ΤΕ, ενώ στο Φανάρι,στις 7 μμ, θα μιλήσει ο Αστέρης Χαλάτσης, μέλος της ΤΕ. Αύριο Κυριακή στην πλατεία Γιολδάση, στις 7 μμ, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚE του ΚΚΕ.·

Στα Τρίκαλα, περιοδείες θα γίνουν στη Λαϊκή Αγορά Σιδηροδρομικού Σταθμού Τρικάλων, στις 9:30 πμ, από κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Σωτήρη Σωτηρόπουλο, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, στη Λαϊκή Αγορά Φαρκαδόνας, στις 9:30 πμ, με επικεφαλής τον Αχ. Λιάτο, μέλος της ΤΕ, σε φροντιστήρια, στις 10 πμ, με επικεφαλής την Άννα Κουτελίδα, μέλος της ΤΕ, στην Οιχαλία, στις 10 πμ, με επικεφαλής τον Απ. Ζάχο, μέλος της ΤΕ, στην Δημοτική Ενότητα Φαλώρειας, στις 7 μμ, με επικεφαλής τον Βαγγ. Δημουλά, μέλος της ΤΕ.