Δράση για συγκέντρωση σχολικών

144 188999

Οι προηγούμενοι μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι για όλους μας και οι επόμενοι προβλέπονται να είναι ακόμη δυσκολότεροι. Όμως, για όλους εμάς, που δραστηριοποιούμαστε τα τελευταία χρόνια σε δράσεις αλληλεγγύης, οι δυσκολίες δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα να συνεχίσουμε.

Μετά από τη μικρή διακοπή του καλοκαιριού, ανασκουμπωνόμαστε ξανά και ξεκινάμε, συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά, στην καμπάνια με σύνθημα “παιδεία για όλους”, με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Γνωρίζουμε ότι απευθυνόμαστε σε τμήματα της κοινωνίας που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, την ανεργία, τη φτώχεια και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν μπορεί να υποκαταστήσει υπάρχοντες θεσμούς και να δώσει λύση στο οξυμμένα προβλήματα της επιβίωσης και της παιδείας.

Συμβολίζει όμως την πίστη μας στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Τα μικρά πρακτικά βήματα που οργανώνουμε με τις δράσεις μας ως δίκτυο “αλληλεγγύη για όλους”, από τη μια στέλνουν ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης σε ότι βιώνουμε και από την άλλη αποτελούν πράξεις σύνδεσης των διαφορετικών τμημάτων της κοινωνίας.

Καλούμε λοιπόν, όσους αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχουν ενεργά, για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια, τσάντες κ.λπ.) που περισσεύουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση, ή προσφοράς καινούργιων, όταν είναι δυνατόν, ώστε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με μήνυμα αλληλεγγύης προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, συσφίγγοντας έτσι τις σχέσεις μας μέσα από τις ανάγκες της κοινωνίας και οργανώνοντας τη συλλογική αντιμετώπισή τους.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα γίνει:
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου
10 πρωί – 1 μεσημέρι
στην αρχή του πεζόδρομου ‘Ασκληπιού’ (Stradivarius)

.