Έμφαση στη δημιουργικότητα των Συλλόγων της περιφέρειας του Δ. Τρικκαίων

megarxi3

Τη συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους χωριών του Δήμου εξήρε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, το Σάββατο από τη Μεγάρχη. Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Μέσα από τα μάτια μου», του κ. Ευθύμη Πλιάγκα σε συνεργασία με τον επανιδρυθέντα Πολιτιστικό Σύλλογο, ο κ. Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο δίπτυχο παρέμβασης του Δήμου.

Το ένα στοιχείο αφορά τη συνεργασία με τους νέους ανθρώπους που επιστρέφουν στα χωριά τους και μέσα από τη δική τους παρέμβαση, μπορούν να δοθούν ανάσες ζωντάνιας σε κάθε τόπο. Εξάλλου, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, η συγκεκριμένη έκθεση αποτυπώνει τη Μεγάρχη, μέσα από τα μάτια του καλλιτέχνη και τι φωτογραφίες που αυτός εκθέτει.

Το δεύτερο στοιχείο, σε μεγαλύτερο επίπεδο, αφορά στην ουσιαστική ενεργοποίηση διαφόρων Συλλόγων, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν το σημείο αιχμής, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να μπορέσουν να επανεκκινήσουν την πολιτιστική τους ζωή. Ο Δήμος Τρικκαίων θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε όλες αυτές τις προσπάθειες, στο μέτρο των δυνατοτήτων του και στο πλαίσιο της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας.

Αυτή η απόφαση και πολιτική στάση, είναι η αφετηρία μιας νέας λογικής αντιμετώπισης της ζωής στα χωριά: μακριά από τάσεις ωχαδερφισμού ή παραίτησης, προέχει η ενεργοποίηση του καθενός και ειδικά των νέων ανθρώπων. Οι κοινωνίες των χωριών του Δήμου έχουν πολλά να προσφέρει σε θέματα πολιτισμού, παράδοσης, παραγωγής, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τόσο σε κάθε κοινωνία χωριστά, όσο και συνολικότερα, στο ευρύ σύνολο του Δήμου Τρικκαίων.

megarxi4

.