Δημήτρης Παπαστεργίου: Αντίο στρατηγέ μου

Με μια συγκινητική ανάρτηση ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου αποχαιρετά τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντής Τρικάλων και αντιδήμαρχο Τρικκαίων  Χρήστο Μπούρα.

H ανάρτηση:

Δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς ανθρώπους της ομάδας σου, ανθρώπους που σε στήριξαν και σε πίστεψαν.

Δύο λόγια για τον Χρήστο Μπούρα όμως πρέπει να γράψω, πρέπει να τα πω.

Στους Τρικαλινούς ήταν ευρέως γνωστός λόγω της θέσης του στη Αστυνομική Διεύθυνση.

Η δική μας σχέση αναπτύχθηκε αμέσως μετά, όταν πήρε σύνταξη και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.

Το 2014 Χρήστος με πήρε στην κυριολεξία από το χέρι και με πήγε στα μέρη του, στον πρώην Δήμο Φαλώρειας, εκεί που δεν ήξερα πολύ κόσμο.

Η παρουσία του ήταν ισοπεδωτική αφού η άποψής του ήταν κάτι σαν… τοπικός νόμος! Δεν ήταν μόνον όμως η δημοφιλία του σημαντική για μένα.

Ήταν βασικά η πολύ έντονη διάθεσή του, σε εκείνες τις πρώτες δύσκολες εποχές, να με κάνει να πατήσω στα πόδια μου και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Θα μου μείνει η μπάσα φωνή του άλλα και η γλυκύτητά του, η δύναμή του ακόμη και λίγο πριν το τέλος. Μιλήσαμε το Πάσχα για μελλοντικά σχέδια, ενώ ήξερε και ήξερα πως τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Ήταν χαρούμενος γιατί τα παιδιά του ερχόντουσαν να τον δουν. Είπαμε τα συνήθη ψέματα που λέμε όταν γνωρίζουμε πως το παιχνίδι είναι χαμένο και υποσχεθήκαμε να τα ξαναπούμε.

Θα μου μείνουν και άλλα πολλά από τον Χρήστο. Μέσα σε αυτά και τα καταπληκτικά του κεράσια από τις κερασιές στο σπίτι του. Παίζει να είναι και τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει. Υπέροχα αναμνήσεις από έναν εξαιρετικό άνθρωπο που κυνηγούσε το έγκλημα, έγραφε τραγούδια και φρόντιζε τις κερασιές του…

Αντίο στρατηγέ μου.