Δήλωση του Δημήτρη Κουρέτα για τις Περιφερειακές Εκλογές

Πέρυσι μετά της Πανάγιας στις 15 Αυγούστου, έβλεπα μελετώντας τα στοιχεία των απορροφήσεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ότι υπήρχε μια μεγάλη απόκλιση  απόαυτά που έπρεπε να γίνουν και είχαν συμφωνηθεί με την ΕΕ τον Φλεβάρη του 2015.

Τα σοβαρά αναπτυξιακά θεάματα δεν είχαν καθόλου αγγιχθεί. Γίνοντανέργαυποδομήςαλλάχωρίςόραμα. Διεκπεραιωτικά. Έτσι‘ στειλα ένα μέιλ σε καμιάδιακοσαριάανθρώπους που είχαγνωρίσει τα τελευταία 20 χρόνια που είμαι στη Λάρισα, και με γνώριζαν στον ενα η άλλο βαθμό και άρχισα να πηγαίνω να τους συναντώ. Τους εξήγησαοτιέπρεπε να δημιουργηθεί στη Θεσσαλία μια κίνηση , όχι απαραίτητα για συμμετοχή στις Περιφερειακές εκλογές, που θα βάλεικάτω τα σοβαράαναπτυξιακάθέματα της περιφέρειας μας. Για να φτιάσω να γυρίζω τη Θεσσαλίαπροηγήθηκαν 6 χρόνιασοβαρήςμελέτης σε βάθος.
Έτσιλοιπόνάρχισε η Πρωτοβουλία.
ΑρχέςΔεκέμβρηείχαμεσυμφωνήσει με αρκετούς να το τολμήσουμε. Και το τολμήσαμε. Γύρισα με το αμάξι μου όλη τη Θεσσαλίαεξηγώντας και μιλώντας με κόσμο. Έκανα 18.500 χιλιόμετραμόνος μου σε έξι μήνες. Θυμάμαι τον Φλεβάρη γυρνώντας από τα χωριά της Καλαμπάκαςξημερώματα, έφυγααπό τον δρόμο και ξύπνησααπο το θόρυβο που έκαναν οι ράγες του τραίνου. Ήτανοτι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Όμως το πίστεψα.
Προσπάθησα με όλους τους ανθρώπους που ήρθανμαζί μου, που τους υπερευχαριστώ, να εξηγήσω ποια θα μπορούσε να ήταν η πορεία της Θεσσαλίας με τα χρήματα που ηδηείχαμε και δεν τα είχαμεαγγίξει. Ο κ. Αγοραστός δεν μπήκε σε καμίασοβαρήσυζήτηση. Το ίδιο και ο κ. Τσιλιμιγκας. Άρα πέρασε η προεκλογικήπερίοδοςχωρίς να συζητήσουμεσοβαρά. Μόνοκορόνεςχωρίςοσία. Έμαθαόμωςκάτι και πήραεναμεγάλομάθημα που με κάνεισοφότεροόλο αυτό το ενιάμηνο.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Θα τα πούμεσύντομααναλυτικά.
Θέλω να ευχαριστήσωαπόεδώ τη γυναίκα μου Χαριτίνη που με ανέχεται με τις ιδιοτροπίες μου και με ανέχτηκεολοκληρωτικά και τώραχωρίς να μου πει ούτε μια φορά , κάτι που ενδεχομένως θα με αποθάρρυνε. Όπως και όλα τα παιδιά του εργαστήριου που την κοπανούσανωρίς για να τρέξω να προλάβω. Sorryπαιδιά. Στη Χαριτίνηλοιπόν. Την αγαπώ και της αφιερώνω όπως και σε όλους τους υποψήφιους μας που σηκώσανε ένα σταυρόαυτό το εξάμηνο, τούτο το μικρό 5,5% στις περιφερικέςεκλογές. Χωρίςλεφτά, χωρίςχορηγούς . Μόνο με την αγάπη του κόσμου. Ευχαριστώ όλους όσους μας στήριξαν με την ψήφο τους.
Venceremos ρε…..