Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για τα εκλογικά αποτελέσματα

dritseli vouli 87

«Νίκη ορόσημο της Αριστεράς στην Ευρώπη – ενίσχυση των Αριστερών δυνάμεων στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση της 18ης και της 25ης Μαΐου αποτελεί την αφετηρία αλλαγής πορείας για ολόκληρη τη χώρα γιατί σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες επέλεξαν να ενισχύσουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική.

Σε ότι αφορά την ανάδειξη των ελλήνων εκπροσώπων στο ευρωπαϊκό ημικύκλιο, το εκλογικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί μία επιτυχία χωρίς προηγούμενο, όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή Αριστερά. Για πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια, σε ολόκληρη την Ευρώπη, ένα αριστερό κόμμα κερδίζει πεντακάθαρα την πρωτιά, σε μία μείζονα εκλογική αναμέτρηση. Πλέον, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του συντηρητισμού αποκτούν αντίπαλο δέος στα σχέδιά τους και οι λαοί της Ευρώπης ένα δημοκρατικό και προοδευτικό σημείο αναφοράς.

Ως προς την τοπική αυτοδιοίκηση στο Νομό Τρικάλων, οι συνδυασμοί μας, Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία, Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή και Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Καλαμπάκας ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους, ισχυροποίησαν τα ποσοστά τους και πλέον θα μπορούν να αγωνίζονται με περισσότερα μέσα, στο πλαίσιο του δημοκρατικού ελέγχου των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.

Αδιαμφισβήτητα, ο πολιτικός χάρτης της χώρας αλλάζει. Όσο κι αν η κυβέρνηση αρνείται να λάβει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον την πρώτη δύναμη προόδου και σταθερότητας στην Ελλάδα και με ενισχυμένη λαϊκή εντολή θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από τα δεσμά της λιτότητας και της οικονομικής καταπίεσης. Από τα Τρίκαλα και από ολόκληρη την χώρα οι πολίτες έστειλαν καθαρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής και ενίσχυσης της προσπάθειας της Αριστεράς. Όλοι μαζί συνεχίζουμε μέχρι την οριστική νίκη.

.