Δεν τίθεται θέμα μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών στην κεντροαριστερά

«Δεν τεκμαίρεται από πουθενά και ως εκ τούτου , δεν τίθεται θέμα αναβολής έστω και ολίγων εβδομάδων για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά», επισημαίνουν στελέχη και συνεργάτες που βρίσκονται κοντά στην Φώφη Γεννηματά.

Αιτία στάθηκε το γεγονός οτι ορισμένοι υποψήφιοι ζητούν την μετάθεση των εκλογών ώστε να προλάβουν τα τεχνικά ζητήματα ως προς τον τρόπο εκλογής να λυθούν , ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ετέθη αφού η εταιρία που έθεσε μια τέτοια πιθανότητα , πλέον δεν υφίσταται στην όλη συζήτηση.

Έτσι , οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα θα διεξαχθούν κανονικά στις 5 Νοεμβρίου σύμφωνα με την αρχική απόφαση της επιτροπής Αλιβιζάτου αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των υποψηφίων και των εκπροσώπων τους που μετέχουν στην επιτροπή.

Στο μεταξύ μετά τη οργισμένη αντίδραση της κ. Γεννηματά σε οτι αφορά την διαρροή της επιστολής του κ.  Αλιβιζάτου στους υποψήφιους, ο έγκριτος νομικός, καθηγητής,  πρόεδρος της επιτροπής με νέα του επιστολή προς τους υποψήφιους πήρε στην ουσία πίσω τα περί συνάντησης υποψηφίων ενώ μετά απο αναβολή , τελικά η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νεου την πέμπτη ώστε επιτέλους να λήξουν τα διαδικαστικά θέματα και να μην πάρουν άλη τροπή που θα έδιναν δικαίωμα για αρνητικά σχόλια.

Ο κ. Αλιβιζάτος δεσμεύεται οτι θα εργαστεί προκειμένου να καταθέσει πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών ύστερα και απο τις αντιδράσεις απο την επιστολή της wind.

Η επιστολή Αλιβιζάτου

«Έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας. Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.

Όλοι οι υποψήφιοι απάντησαν στις προτάσεις μου της Παρασκευής 22.9.2017 και σας ευχαριστώ, όλες και όλους, γι’ αυτό.Από τις απαντήσεις σας προκύπτει ότι:(α) Χρειάζονται πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών. Αναλαμβάνω την ευθύνη, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΑΕΔΔ, να σας τις υποβάλω για έγκριση εντός της εβδομάδος.(β) Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ.

Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε, σε λύση που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε.

Για να αποφασίσετε επί των ανωτέρω σας πρότεινα κοινή σύσκεψη. Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος.Την επιστολή αυτή στέλνω και στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου»

thecaller.gr