Δεν είναι πολιτική αυτοκτονία, είναι κάτι χειρότερο

Θα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο για την Φώφη Γεννηματά να της καταλογίσει κάποιος απλώς τάσεις πολιτικής αυτοκτονίας έπειτα από την απόφασή της να απομακρύνει τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Δυστυχώς, μάλλον πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο.

Φαίνεται ότι πίσω από την προσβλητική της πρόταση σε ένα κοινοβουλευτικό στέλεχος αυτού του διαμετρήματος, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και με τέτοια ιστορία, να επιλέξει την πολιτική αποστρατεία με την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενός παραπαίοντος κόμματος, κρύβεται κάτι άλλο.

Καλό είναι λοιπόν όσο πλησιάζουν οι εκλογές να «ξεχωρίσουν τα αγόρια από τους άνδρες», που λένε και στην Αγρια Δύση.

Δεν έχει νόημα να υπερασπιστεί κανείς τον Βενιζέλο στην προκειμένη περίπτωση. Εχει όμως νόημα να αναλογιστούν όλοι πώς είναι δυνατόν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να εμφανιστεί σε αυτήν την επικείμενη προεκλογική εκστρατεία και να μιλάει για αρχές και αξίες, για την παράταξη που θα αναστηθεί, για το σχέδιό της για την χώρα ή για οτιδήποτε άλλο.

Η Φώφη Γεννηματά δίνει την χαριστική βολή στον χώρο που υποτίθεται ότι ανασυντάσσεται. Είτε το κάνει συνειδητά, είτε όχι, παίρνει θέση σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία. Μέσα στην θολούρα και στην καμαρίλα του ΚΙΝΑΛ, την οποία καλλιέργησε, διαφύλαξε και φρόντισε να διαιωνίσει, γίνεται εκ των πραγμάτων προεκλογική συμπαραστάτις του Τσίπρα, υπηρετώντας ένα κοτόφθαλμο και αδιέξοδο σχέδιο κάποιων.

Πιστεύουν αυτοί ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταλάβει και πάλι θέση στο πολιτικό σκηνικό, απευθυνόμενο σε απαρχαιωμένα δήθεν αντιδεξιά σύνδρομα και επαναπατρίζοντας τους ψηφοφόρους που προσκήνυσαν τις σειρήνες της δόλιας και υστερόβουλης εξουσίας που είχε επιστρατεύσει ο Τσίπρας. Oλα αυτά θα κριθούν και θα φανούν στις εκλογές.

Το θέμα έως τότε είναι ότι η Φώφη Γεννηματά παίρνει την απόφαση να απομακρύνει ένα πρόσωπο που εξέφρασε και συμβόλισε με κάθε τρόπο και καθ’ οιανδήποτε έννοια τον αγώνα κατά της συριζαϊκής αλλοφροσύνης και που είναι ένα από τα ελάχιστα που τα τελευταία χρόνια έχει άποψη και πρόταση για την περίοδο μετά την κρίση.

Παρεμπιπτόντως, η κρίση δεν έχει περάσει ακόμη. Θα χρειαστούν πολλά ακόμη για να γίνει αυτό. Η Φώφη Γεννηματά έχει αποφασίσει να πάει με την λάθος πλευρά, να γίνει de facto ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιθανώς να μην κατορθώσει ούτε αυτό.

Είναι μάλλον περιττό να αναρωτηθεί κάποιος αν αντιλαμβάνεται ότι η απόφασή της αυτή είναι βλαπτική όχι μόνο για την παράταξη, αλλά εν τέλει για την χώρα.

Πηγή: Protagon.gr