Δ.Α.Σ. Σωρεία ατασθαλιών και νόθευσης του εκλογικού σώματος στο ΕΚ Τρικάλων

 

DSC00778

 

 

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα τα μέλη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για τα όσα συμβαίνουν στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, με σωρεία, όπως επισήμαναν ατασθαλιών και νόθευσης του εκλογικού σώματος ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, αναφέροντας τα εξής:

 

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δέχονται αλλεπάλληλα συντριπτικά χτυπήματα στο εισόδημα τους, στα εργασιακά , ασφαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα, από την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου της Ε.Ε του Δ.Ν.Τ και των πολιτικών τους εκφραστών, είτε κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, είτε φιλοδοξούν να κυβερνήσουν με νέα κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά προσωπεία.

Την ώρα αυτή και μπροστά στις εκλογές στις 25 και 26 Μάη ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός με πρωταγωνιστές τους μηχανισμούς της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι είναι πρωτομάστορες στην παραποίηση στοιχείων και μοναδικό τους  μέλημα είναι η νόθευση του εκλογικού σώματος για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Οι νοθείες, οι αλχημείες, τα ψευδεπίγραφα μητρώα και οι πλαστές καταστάσεις ψηφισάντων είναι η πρακτική τους. Είναι ένα φαινόμενο που έχει οργιάσει στα Τρίκαλα, ιδιαίτερα από το Συνέδριο του 2006 και μετά. Τα τελευταία αυτά χρόνια εμφανίζεται ότι η δύναμη των συνδικαλισμένων εργαζομένων από 3500 έφτασε σχεδόν στις 7000.

Τα οικοδομικά σωματεία 5 στον αριθμό τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν τριπλασιασμό ψηφισάντων και αντιπροσώπων, στο Εργατικό Κέντρο φτάνοντας σήμερα τους 3251 ψηφίσαντες και στέλνουν 164 αντιπροσώπους στο συνέδριο. Οι συνδικαλισμένοι οικοδόμοι ξεπερνούν- στα χαρτιά- όλα τα οικοδομικά σωματεία της χώρας ακόμη και αυτό της Αθήνας (στην Αθήνα στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν 2900 οικοδόμοι ενώ στα Τρίκαλα 3251!!! ). Πως λοιπόν μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρωταγωνιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην νόθευση των στοιχείων παρά ως κοινοί πλαστογράφοι;

Η κορυφή του παγόβουνου των ατασθαλιών φάνηκε με την περίπτωση του «Περιφερειακού Σωματείου Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων» όπου γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ πλαστογράφησαν μητρώα, καταστάσεις ψηφισάντων, υπογραφές και παρουσίασαν  997 ψηφίσαντες και 50 αντιπρόσωπους.

Η αποκάλυψη της νοθείας, τους θορύβησε και τράπηκαν σε φυγή ως κοινοί  απατεώνες.

Αυτή λοιπόν την κραυγαλέα περίπτωση οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ την συγκάλυψαν αρνούμενοι  στην Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου να ψηφίσουν την πρόταση της ΔΑΣ για ακύρωση όλων των αντιπροσώπων αυτού του σωματείου.

Και από αυτά τα γεγονότα, οι εργαζόμενοι και οι αντιπρόσωποι στο εργατικό Κέντρο πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τα έργα και τους σκοπούς της ΠΑΣΚΕ και της  ΔΑΚΕ.

Η ΔΑΣ καλεί τους αντιπροσώπους στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου να τους καταδικάσουν και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ που μαζί με το ΠΑΜΕ έχουν αποδείξει ότι τις δυνάμεις που  διαθέτουν τις βάζουν με ανιδιοτέλεια στην υπηρεσία της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και της οργάνωσης των αγώνων τους σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

 

 

.