Χρήστος Σιμορέλης: Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα…

Και εκεί που το απόβραδο καθόταν χαλαρά στον καναπέ του βυθισμένος στις σκέψεις του, αποκαμωμένος ύστερα από μια δύσκολη μέρα γεμάτη με επαγγελματικές και πολιτικές υποχρεώσεις, ο Χρήστος Σιμορέλης έκλεισε τα μάτια να συλλογιστεί και είπε να πάρει κι έναν υπνάκο για λίγο.

Και μέσα στον ύπνο του, σαν σε όνειρο θυμήθηκε τα δοξασμένα χρόνια που έζησε όταν ήταν κυβερνητικός Βουλευτής και ο αγαπημένος του Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός αυτού του τόπου. Θυμήθηκε όταν ως Βουλευτής είχε διαβεί το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, προσκεκλημένος του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Μάλιστα ο τότε Τρικαλινός Βουλευτής, είχε κεντρικό ρόλο στη συνάντηση κάνοντας και τον…δραγουμάνο στη συνάντηση των δύο Προέδρων, μεταφράζοντας τις συνομιλίες από τα ιταλικά στα ελληνικά, όντας Ιταλομαθής από τις σπουδές του στη φαρμακευτική σχολή της Φλωρεντίας.

Όλες αυτές οι ανεπανάληπτες στιγμές ήρθανε ξαφνικά στο μυαλό του και μόλις ξύπνησε, σαν να τον έλουσε κρύος ιδρώτας. Μα όνειρο ήταν όλο αυτό; Ρε τι πάθαμε στα καλά καθούμενα, μονολόγησε…Από το Μαξίμου, τη Βουλή και το Κολωνάκι, πώς έτυχε να βρεθώ και πάλι στη…Κονδύλη; Που είναι εκείνα τα ωραία δοξασμένα χρόνια, που είναι εκείνα τα μεγαλεία…Αυτό δεν θα συνεχιστεί, δεν πάει άλλο, ως εδώ, σκέφτηκε και συμφώνησε με τον εαυτό του, να βάλει και πάλι τα δυνατά του, να εκλεγεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, ο Τσίπρας Πρωθυπουργός και ο ίδιος πρώτος Βουλευτής Τρικάλων και πάλι.

Και είναι βέβαιο πως πάνω σ΄αυτό το τρίπτυχο θα κινηθεί τους επόμενους μήνες ο Σιμορέλης, για να αποκτήσει και πάλι η χώρα προοδευτική διακυβέρνηση. Το είπε και το όνειρο και τα όνειρα αν τα πιστεύεις πολύ βγαίνουν. Ξέρει πολύ καλά όμως πως για να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να βγει το όνειρο αληθινό, θέλει…δουλειά πολλή!