Μπροστά το «Ναι» με 44,8%, υπέρ του ευρώ το 74% των πολιτών

probadisma-tou-nai 8.w l

Ρεύμα υπέρ του «Ναι» καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Αlco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Εθνος.

Βασει της έρευνας, η οποία διενεργήθη την Τρίτη και την Τετάρτη, το «Ναι» προηγείται με 44,8% έναντι 43,4% του «Οχι» και τους αναποφάσιστους να κινούνται στο 11,8%.

Ιδιαίτερη αξία έχουν όμως και άλλα ευρήματα της έρευνας, καθώς μπορεί να παίξουν ρόλο στην τελική κρίση των πολιτών: Το 74% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, το 51% εκτιμά ότι με το «Οχι» δεν αλλάζει η στάση των δανειστών και την ίδια ώρα το 61% θεωρεί ότι με την επικράτηση του «Οχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το Ευρώ.

Αναλυτικά

Το 46% θεωρεί την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα λανθασμένη έναντι 44% που τη θεωρεί σωστή

Μοιρασμένες οι απαντήσεις για την ουσία του ερωτήματος του δημοψηφισματος. Το 43% θεωρεί ότι αφορά το «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ» και ίδιο ποσοστό θεωρεί ότι αφορά το «Ναι ή Οχι στην πρόταση των θεσμών»

Η συντριπτική πλειονότητα, το 51%, θεωρεί ότι το «Οχι» δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση των δανειστών έναντι 30% που έχει την αντίθετη άποψη.

Να σημειωθεί ένα μεγάλο ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, 30, πιστεύει ότι το «Οχι» δεν θα αλλάξει τη στάση των Θεσμών, παρά την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Την ίδια ωρα, η συντριπτική πλειονότητα, 61%, εκτιμά με την επικράτηση του «Οχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ. Μάλιστα σχεδόν μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 47 εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος έναντι 42 που εκτιμούν ότι υπάρχει.

Περισσότεροι από 7 στους 10, το 74% των ερωτηθέντων, πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, έναντι μόλις 15% που τάσσονται υπέρ της δραχμής. Υπερ του ευρώ και η συντριπτικη πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, 65 έναντι 22.

Στην πρόθεση ψήφου το «Ναι» προηγείται με 41,5% έναντι 40,2%

Στην πρόθεση ψήφου επι των εγκύρων το «Ναι» λαμβάνει 44,8% έναντι 43,4% του «Οχι» ενώ στο 11,8% κινούνται οι αναποφάσιστοι.

thetoc.gr