Τelegraph: Μόλις 500 εκατ.€ τα αποθεματικά των τραπεζών σε ρευστό

20150702 102914

Μόλις 500 εκατ. ευρώ εκτιμά η βρετανική Telegraph ότι είναι πλέον τα αποθεματικά των τραπεζών σε ρευστό.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η Ελλάδα κατρακυλά σε μια ολοκληρωτική εθνική κρίση καθώς εξανεμίζονται τα αποθεματικά των τραπεζών σε ρευστό κάθε ώρα που περνά. Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου και άλλων παραγόντων της αγοράς.

«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι τα αποθεματικά σε ρευστό στις τράπεζες βρίσκεται κάτω από το όριο των 500 εκατ. ευρώ.

Όποιος πιστεύει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, ονειροπολεί. Τα μετρητά δεν θα “αντέξουν” ούτε μια ώρα» αναφέρει ο κ. Μίχαλος στη βρετανική εφημερίδα. «Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Οι ελληνικές εταιρείες έχουν αποκλειστεί από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του συστήματος Target2.

Η εμπορική κοινότητα δεν μπορεί να εισάγει τίποτα και χωρίς πρώτες ύλες δεν μπορεί και να παράξει τίποτα» συμπλήρωσε ο κ. Μίχαλος.

Όπως καταγράφει η Telegraph το όριο των χρημάτων που δίνεται από τα ΑΤΜ έχει πλέον υποχωρήσει στα 50 ευρώ από τα 60 ευρώ πιθανότατα γιατί έχουν “εξαφανιστεί” τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

.