Μπακαλιάρος λεμονάτος από την Κάλυμνο

Μία από τις καλύτερες συνταγές για λεμονάτο μπακαλιάρο στην κατσαρόλα. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε από την απαράμιλλη νοστιμιά του!

Υλικά για 4-6 άτομα

50 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
6 πατάτες, κομμένες σε φέτες
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
6 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο
600 ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού, σπιτικό ή ψυγείου
1 κουτ. γλυκού θρούμπι
3 λεμόνια
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο από το ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια για 2 λεπτά. Τοποθετούμε τις πατάτες, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το σέλερι σε στρώσεις εναλλάξ πασπαλίζοντας κάθε φορά πιπέρι και αλάτι. Στο τέλος ακουμπάμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και προσθέτουμε τον ζωμό, το θρούμπι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 35 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό γιατί θέλουμετο φαγητό να έχει ζουμί. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον χυμό των λεμονιών και μισό φλιτζάνι νερό, περιχύνουμε το φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το λεμονάτο με λίγο μαϊντανό και επιπλέον χυμό λεμονιού.

olivemagazine.gr