Αστικό ΚΤΕΛ: Από σήμερα κυκλοφορεί στη Λάρισα το πρώτο, πανελλαδικά, υβριδικό λεωφορείο

Το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Λάρισας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του στόλου των αστικών λεωφορείων του, εντάσσει στο δυναμικό του, το 1ο πανελλαδικά λεωφορείο υβριδικής τεχνολογίας. Μέσω της ανανέωσης των αυτοκινούμενων υποδομών του, στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς το επιβατικό κοινό και στην επίτευξη πράσινου συγκοινωνιακού αποτυπώματος στο αστικό περιβάλλον της πόλης.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Λάρισας πρωτοπορεί και αποδεικνύει έμπρακτα και δυναμικά, την ενεργή και διαρκή συμβολή του, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και υιοθετώντας συγκοινωνιακές πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον. Η ένταξη του υβριδικού λεωφορείου στο δυναμικό του στόλο του, αποτελεί συγκλίνουσα δράση που εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρισας.

Το πρώτο Πανελλαδικά υβριδικό λεωφορείο μάρκας Volvo 7900 του Ομίλου Σαρακάκη, εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες της αυτοκίνησης, κινείται κάνοντας συνδυαστική χρήση συμβατικού καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας, είναι αθόρυβο, με περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση συμβατικού καυσίμου. Μπορεί να μεταφέρει 27 καθήμενους και 58 όρθιους επιβάτες, διαθέτει δύο θέσεις για ΑμεΑ και ειδική ράμπα επιβίβασης».

«Σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες, φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Λάρισας, κος Μιχάλης Σακελλαρίου, επισημαίνει σε μήνυμά του, πως “η ένταξη του υβριδικού λεωφορείου στο δυναμικό του στόλου του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ, με σύνθημα κινούμαστε πράσινα, αθόρυβα, ευέλικτα και οικολογικά, πρωτοπορεί, με βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Με τεχνολογικά εξελιγμένα οχήματα, στοχεύει σε ένα σύγχρονο στόλο, υπόσχεται ασφάλεια στο επιβατικό του κοινό και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, προσκαλώντας τους πολίτες της Λάρισας, να συνεχίσουν να τιμούν και να εμπιστεύονται τις αστικές συγκοινωνίες”.

Το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Λάρισας φιλοδοξεί στο εγγύς μέλλον στον εμπλουτισμό του στόλου του με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας και στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού Πράσινου οράματος, για ένα αστικό τοπίο μελλοντικά απαλλαγμένο από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θόρυβο, με κατευθυντήριο άξονα το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

larissanet.gr