Αριστοφάνης για παιδιά αύριο στη Suita

11230098

Στο Art Café Suita αγκυροβολεί αύριο Σάββατο 22 Νοεμβρίου το Τρικαλινό Metaθέατρο – Π. Νακόπουλου και η Παιδική Σκηνή Κλασσικού Θεάτρου, παρουσιάζοντας την κωμωδία του Αριστοφάνη Πλούτος.
Η Παιδική Σκηνή Κλασσικού Θεάτρου, ξεκίνησε από την ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να έρθουν τα παιδιά αλλά κι εμείς οι ίδιοι, σε επαφή με τα Κλασσικά αριστουργήματα της Θεατρικής Τέχνης.

Έχοντας σαν μέσο του τα puppets (ομιλούσες κούκλες), το υποκριτικό ταλέντο των ηθοποιών και τη μαγεία της σκηνής, η Παιδική Σκηνή Κλασσικού θεάτρου, επιχειρεί να υπερνικήσει τις όποιες τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες φέρνοντας κοντά στους νεαρούς θεατρόφιλους, το Θεατρικό Λόγο παραστάσεων που δεν θα έφταναν εύκολα κοντά στο παιδί, λόγω των υψηλών κοστολογίων παραγωγής τους.
Η παράσταση ξεκινά στις 11.15 το πρωί, η τιμή εισόδου είναι 5 Ευρώ και περιλαμβάνεται αναψυκτικό ή καφές για τους μεγάλους. Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 694 747 5527.
Η ίδια παράσταση είναι διαθέσιμη για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησής της κατόπιν συνεννόησης είτε στο φιλόξενο χώρο του Art Café Suita είτε στις αίθουσες εκδηλώσεων των σχολείων.

Δυο λόγια για το έργο
Ο Πλούτος είναι το τελευταίο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη και μ’ αυτό ο συγγραφέας καυτηριάζει με το δικό του προσωπικό τρόπο, την κοινωνική αδικία και την άνιση κατανομή των αγαθών.
Ο αγρότης Χρεμύλος μετά από συμβουλή του μαντείου των Δελφών, βρίσκει στο δρόμο ένα τυφλό, άστεγο γέροντα ο οποίος δεν είναι άλλος από το θεό Πλούτο.
Τυφλωμένος από το θεό Δία, ο Πλούτος πηγαίνει στα σπίτια των άδικων και ασεβών ανθρώπων, αγνοώντας εκείνους που είναι καλοί και τίμιοι!
Με τη βοήθεια των φίλων του και του θεού Ασκληπιού, ο Χρεμύλος θα δώσει και πάλι στον Πλούτο το φως του, ο οποίος γιατρεμένος πια θα αρχίσει να βοηθάει τους άξιους και ηθικούς ανθρώπους διορθώνοντας τις παλιές του αδικίες.
Σημαντικό σημείο του έργου, ο διάλογος ανάμεσα στο Χρεμύλο και τη φτώχεια λίγο πριν αυτή «εξοριστεί» από τη χώρα. Εδώ ο συγγραφέας αναλύει και μας παρουσιάζει μ’ ένα μοναδικό τρόπο τα «πως» και τα «γιατί» της αναγκαιότητας της φτώχειας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους εκείνη ευνοεί τις τέχνες και την ανθρώπινη δημιουργικότητα!

Οι συντελεστές
Μετάφραση-Διασκευή & Σκηνοθεσία:
Πάνος Ι. Νακόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια & Καλλιτεχνική Επιμέλεια:
Sharon Michelle Christie

Design – Κατασκευές
Ομαδική Εργασία

Ειδική Παιδοψυχολόγος
Όλγα Δαβαράκη

Μουσική Επιμέλεια
Απόλλων Νακόπουλος

Διεύθυνση Παραγωγής
Αχιλλέας μανώλης

Φωτογράφηση
James Κίμων Νακόπουλος

Ερμηνεύουν οι Ηθοποιοί:
Κώστας Μπουραζάνας
Πάνος Ι. Νακόπουλος

.