Άρης Τζάνης: Η ΜΟΜΚΑ στην κοινότητα Ροπωτού

Eνώ βαδίζουμε στην εποχή του 2020, ενώ περνάμε την κρίση του COVID-19 και έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας, ένα πράγμα δεν αλλάζει: Βλέπουμε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο …ιστορίες επικοινωνιακής προβολής. Διαπιστώνουμε ότι κυριαρχεί η παλαιοκομματική τακτική της φράσης «κατόπιν ενεργειών μου».

Κάποτε ένας ψηφοφόρος παρακάλεσε τον βουλευτή του να βρει μια καλή γυναικολογική κλινική στην Αθήνα, γιατί η γυναίκα του είχε δύσκολη εγκυμοσύνη. Έτσι και έγινε. Όταν γεννήθηκε το παιδί, στάλθηκε το απαραίτητο επισκεπτήριο και ο ψηφοφόρος διάβασε: «Κατόπιν ενεργειών μου η σύζυγος σας έτεκεν άρρεν». Να το ξεκαθαρίσουμε: Όσον αφορά το θέμα του ερχομού μηχανημάτων της ΜΟΜΚΑ στην Κοινότητα Ροπωτού, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης ρεμάτων και βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας η αλήθεια έχει ως εξής: Από την Άνοιξη του 2019 η Δημοτική Αρχή ήρθε σε επαφή με την υπηρεσία της ΜΟΜΚΑ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Από τότε εγκρίθηκε η συγκεκριμένη δράση. Με ενέργειες του Συλλόγου Ροπωτιανών Αθήνας, του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του. Ιδιαίτερα των κ.κ. Στέφανου Τσιαμπαλή, εργαζομένου στην Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και του Ηλία Αρσένου – Ταξιάρχου. Και βέβαια του πρώην Προέδρου Ροπωτού κ. Ρουμπιέ Γεωργίου. Τους οποίους ευχαριστώ μία φορά ακόμη.

Η Κοινότητα Ροπωτού έχει πολλά προβλήματα. Το κατολισθητικό φαινόμενο κατέστρεψε μεγάλο κομμάτι του χωριού μας, της ιστορίας μας. Ο τωρινός Πρόεδρος έχει πολλή δουλειά να κάνει και με την δική μας βοήθεια σαν Δημοτική Αρχή. Με μεθοδικότητα όμως και όχι με …φωτογραφίες.

 

Άρης Τζάνης

Αντιδήμαρχος Πύλης