Aποστόλης Παππάς: Οταν η ανευθυνότητα αναγορεύεται σε προβληματισμό

 

Του Αποστόλη Β.Παππά

Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Τρικκαίων.

Αισθάνομαι βαθειά προσβεβλημένος από διάφορα σποτ που εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς  δέκτες και δείχνουν μια ‘’ βαθειά προβληματισμένη’’ κυρία,ανεμβολίαστη, να επιζητά κάποιον ειδικό να την πείσει για την αναγκαιότητα και το ακίνδυνο του εμβολίου, μετά τα όσα όπως λέει αντιφατικά ακούει  και βλέπει γύρω της. Για να ξεκαθαρίσω. Δεν έχω τίποτα με την συμπαθέστατη κυρία που υποδύεται την ‘’ βαθειά προβληματισμένη’’ γυναίκα. Είναι άριστη στο ρόλο της. Το πρόβλημα  μου είναι με το είδωλο που υποδύεται. Αυτό, που για να πεισθεί θέλει ενημέρωση και χειροπιαστά επιχειρήματα.

Προφανώς η ‘’ βαθειά προβληματισμένη’’ κυρία δεν έχει ακούσει τίποτα για τα εκατομμύρια μολυσμένων του κορωνοϊου, για τα χιλιάδες θύματα, για τους χιλιάδες διασωληνωμένους, για τους χιλιάδες νοσούντες.

Δεν έχει ακούσει τίποτα, ότι τα εθνικά συστήματα υγείας όλων των χωρών είναι στα όρια τους εξαιτίας της συγκεκριμένης νόσου.

Δεν έχει ακούσει τίποτα, ότι οι κυβερνήσεις χωρών του τρίτου κόσμου εκλιπαρούν για την αποστολή εμβολίων και θεωρούν εαυτέςπεριθωριοποιημένες.

Δεν έχει ακούσει τίποτα, για τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των κρατών, όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα εμβόλια, για το ποιος θα τα προμηθευτεί πρώτος.

Κατά τη λογική της  ‘’βαθειά προβληματισμένης’’ κυρίας μάλλον θέλουν να ξεκάνουν τους λαούς τους.

Δεν έχει ακούσει τίποτα, ότι σύνολη η ιατρική κοινότητα η καθ’ ύλην υπεύθυνηυπερθεματίζεικαι προτρέπει υπέρ του εμβολιασμού. Τους ψιθύρους όμως κάποιων περίεργων και γραφικών αντιεμβολιαστικών τύπων τους συλλαμβάνει. Στη συχνότητα αυτή, πως στο καλό συντονίζεσαι και δεν αφήνεις τίποτα να πέσει χάμω.

Δεν είδε και δεν άκουσε, ότι οι πρώτοι εμβολιασθέντες ήταν οι υγειονομικοί και οι πολιτικές ηγεσίες. Αυτοί, οι ‘’συνωμότες’’ και οι ‘’υπηρέτες’’ των φαρμακοβιομηχανιών, κατά την φαντασμένη    έξαρση πολλώνανεμβολίαστων. Κατά την ‘’βαθειά προβληματισμένη’’ κυρία, όλοι αυτοί κατελήφθησαν από το σύνδρομο της αυτοχειρίας.

Αγελαία παράκρουση.

Δεν είδε και δεν άκουσε η ‘’βαθειά προβληματισμένη’’ κυρία ότι το 90% και πλέον όσων αποβιώνουν ανήκουν στην συνομοταξίατων ανεμβολίαστων.

Εάν όλα αυτά καλή μου κυρία, τα οποία είμαι βέβαιος ότι είναι εις γνώσιν σας δεν είναι ικανά να σας πείσουν, τότε κανένας ειδικός, ούτε ο πιο εξειδικευμένος είναι σε θέση να σε εκπαιδεύσει. Διότι είσαι ανεπίδεκτη εκπαιδεύσεως.Και ιδιαίτερα να σου κάνουμε, τζάμπα θα πάνε. Τι χρεία περισσοτέρων των προαναφερθέντων για να πεισθείτε;. Απλώς, κουτοπόνηρα σκεπτόμενη χρησιμοποιείς την δήθεν έλλειψη ενημέρωσης ως άλλοθι. Οι υπερβατικοί και συνωμοσιολογικοί κόσμοι στους οποίουςταξιδεύεις, βρίσκονται σε αντιπαράθεση και σύγκρουση με την ορθολογική κοινότητα. Ο  φαντασιακός και αυτιστικός σου  κόσμος πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Ανέκαθεν, η ημιμάθεια, η αμάθεια και η δεισιδαιμονία συνιστούσαν ένα επικίνδυνα εκρηκτικό μείγμα.

Είπα στην αρχή, ότι τέτοια σποτ με προσβάλουν  και μάλιστα βάναυσα. Γιατί; Εξ αντιδιαστολής, με φωτογραφίζουν ως το πρόβατο που κατάπιε αμάσητο το ‘’παραμύθι’’ του εμβολιασμού, και προσέτρεξε αυθωρεί στα εμβολιαστικά κέντρα τρις μέχρι την σήμερον. Για να μην χρησιμοποιήσω και καμμιά έκφραση του συρμού για το πως αισθάνομαι, όπως επί παραδείγματι μαλάκας, τόσο εγώ όσο και τα εκατομμύρια των ‘’απροβλημάτιστων’’ που έσπευσαν   να εμβολιασθούν άμα τη ανακαλύψει του εμβολίου, πειθόμενοι στις εξαγγελίες της επιστημονικής κοινότητας.

Δηλαδή, οι ανεμβολίαστοι είναι οι προβληματισμένοι, οι ψαγμένοι, οι ανησυχούντες, οι αχειραγώγητοι, οι, οι, οι………….. ενώ οι εμβολιασμένοι οι χειραγωγημένοι, οι απροβλημάτιστοι, ένας αγελαίος συρφετός χωρίς κρίση, αλλά ποδηγετούμενος από κάποιες ορατές και αόρατες δυνάμεις.

Οι εμβολιασμένοι η αγέλη και οι ανεμβολίαστοι τα γκεσέμια. Με προσβάλουν βαθύτατα τέτοια σποτ. Με φωτογραφίζουν ως πρόβατο που κατάπιε αμάσητο το ‘’παραμύθι’’ του εμβολιασμού. Όχι ρε φίλε. Είναι καθαρά ζήτημα υπευθυνότητας και ανευθυνότητας. Καθαρές κουβέντες. Δεν μπορεί την ανευθυνότητα να την αναγορεύεις σε προβληματισμό και την υπευθυνότητα να την καταποντίζεις.  Αισθάνομαι μειωμένος και αγανακτισμένος. Αποσύρτετα αμέσως και προχωρήστε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό πασών των ηλικιών. Να τελειώνουμε. Κάτι που θάπρεπε να γίνει χθες, ας γίνει τουλάχιστον σήμερα. Δυο χρόνια τώρα η χώρα πολιορκείται από τον covid19 και τις μεταλλάξεις του.

Η χώρα βρίσκεται στα χαρακώματα, σε μια κατάσταση ενός ιδιότυπου υβριδικού πολέμου. Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;

Επιστράτευση. Όχι εθελοντική αλλά υποχρεωτική. Ουδείς μπορεί να επικαλεσθεί το οτιδήποτε για να την αποφύγει. Ούτε καταστρατήγηση της ελευθερίας, ούτε εξοστρακισμό της ελεύθερης επιλογής. Ουδείς τα επικαλείται.  Υπακούουν οι πάντες. Και ορθώς. Ο φυγομάχος κηρύσσεται λιποτάκτης.

Κάτι τελευταίο τώρα. Δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία και απόλυτο δικαίωμα επιλογής. Αυτά υπήρχαν μόνον στην κατάσταση της φυσικής κοινωνίας. Τότε που ο άνθρωπος ζούσε κατά μόνας και οικογενειακά. Όταν πήρε την απόφαση να οργανωθεί σε κοινωνίες και από τη φυσική κοινωνία πέρασε στην πολιτική κοινωνία, αυτό δεν έγινε ανώδυνα. Ο άνθρωπος συνειδητά θυσίασε ένα μέρος των φυσικών του ελευθεριών χάριν μιας ποιοτικότερης ζωής που του προσέφερε η ομαδική συμβίωση. Έτσι, από απόλυτα ελεύθερος έγινε υπήκοος, με ό,τι κάτι τέτοιο συνέπεται.

Εάν κάποιος δεν συμφωνεί, τότε υπάρχει και ο δρόμος του αναχωρητισμού. Αν τον αντέχει, ας τον ακολουθήσει. Κομμάτι δύσκολο όμως.

Απόλυτη ελευθερία συνοδευόμενη με απόλυτα ελεύθερη επιλογή στις οργανωμένες κοινωνίες δεν υπάρχει. Στις συντεταγμένες κοινωνίες υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχουν όμως και υποχρεώσεις.

Σε όλες τις κοινωνίες παντοίας πολιτικής και πολιτειακής συγκροτήσεως. Και στις καπιταλιστικές, και στις σοσιαλιστικές, και στις κομμουνιστικές, και στις δημοκρατικές, και στις ημιολοκληρωτικές, και στις ολοκληρωτικές με ποιοτικές πάντα διαφορές. Τελεία και παύλα. Αν κάποιος γνωρίζει να υπάρχει κάπου κάποια ειδυλλιακή κοινωνία που να χαίρει μόνο δικαιωμάτων, ας μου το σφυρίξει και εμένα να το μάθω. Αμάν πια.