Απάντηση του αντιδημάρχου Πύλης Στέφανου Καλαμαρά

652312

Από τη στιγμή που ο δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει την αντιδημαρχία Τουρισμού-Παιδείας-Υγείας-Αθλητισμού,δήλωσα πως αντιλαμβάνομαι τη θέση αυτή ως θέση ευθύνης και προσφοράς στην κοινωνία και τον τόπο μου και όχι ως επάγγελμα.

Η επιχειρηματική πορεία μου άλλωστε,που με έχει καθιερώσει σε τοπικό και όχι μόνο, επίπεδο αποτελεί απόδειξη αλλά και εγγύηση πως δεν αποζητώ ούτε αναγνωρισιμότητα, ούτε οτιδήποτε άλλο “πονηρό” μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να απαντήσω στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας trikalanews,σχετικά με τη σύνθεση του Δ.Σ. της “Μονομετοχικής Εταιρείας” του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου. Θεωρώ κατ’αρχάς το δημοσίευμα ένα, κατά παραγγελία του κ. Κουτσονάσιου, λιβελογράφημα που πάει κόντρα σε κάθε λογική.

Είναι γεγονός πως παραδέχτηκα το λάθος, όπως ακριβώς οφείλει να κάνει κάθε έντιμος, σοβαρός και αξιοπρεπής άνδρας και υπεύθυνος πολιτικός. Ουδείς αλάνθαστος και “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω”. Μόνο που αυτός δεν μπορεί να είναι ο…όψιμος “Σέρλοκ Χολμς” κ. Κουτσονάσιος που ανακάλυψε τώρα το λάθος ,με τον μη διορισμό πολιτών στη σύνθεση του ΔΣ, αλλά-ω του θαύματος!-δεν το είχε ανακαλύψει ούτε όταν ψηφιζόταν κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε βέβαια όταν το ίδιο λάθος έκανε η παρελθούσα δημοτική αρχή κατ’εξακολούθηση! Αν δεν γνώριζε ας ζητήσει και ο ίδιος συγγνώμη διότι είναι συμμέτοχος στο λάθος.Αν πάλι γνώριζε αλλά επέλεξε να υποδείξει το λάθος τώρα τότε είναι ξεκάθαρο πως οι κινήσεις του είναι προσχεδιασμένες και εκ του πονηρού και έχουν ως σκοπό να αναδείξουν τον ίδιο σε κεντρικό ρόλο στην παράταξή του-τώρα που ο επικεφαλής τους έφυγε για άλλες πολιτείες.

Εκτός βέβαια και αν είναι απλά μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά για να μη φανούν τα οικονομικά ελλείμματα που άφησε η ,επί θητείας τους, διαχείρηση της εταιρείας.

Αυτό που ενοχλεί όμως περισσότερο είναι η καταστροφολογία που σκοπό έχει τη δημιουργία φτηνών εντυπώσεων και μόνο. Καμία “τρομερή συνέπεια” δεν υπάρχει για τον Δήμο μιας και με το διορισμό του νέου ΔΣ ΟΛΕΣ οι σχεδιασμένες πράξεις μπορούν και θα προχωρήσουν κανονικότατα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Δεν το γνωρίζει άραγε αυτό ο “έμπειρος αυτοδιοικητικός” κ. Κουτσονάσιος; Τι προσπαθεί λοιπόν να πετύχει με όλη αυτή τη λασπολογία; Να μας πείσει για το ενδιαφέρον του για το χιονοδρομικό κέντρο. Προφανώς ο ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση και ιατρός του δημοσίου στο επάγγελμα κ. Κουτσονάσιος ενδιαφέρεται περισσότερο για την άψογη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου από εμένα, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που και σε καθαρά προσωπικό, επαγγελματικό επίπεδο μόνο οφέλη μπορώ να έχω από την άψογη και αψεγάδιαστη λειτουργία του χιονοδρομικού.

Λίγο αργά το θυμήθηκε το χιονοδρομικό και τον ορεινό όγκο γενικότερα ο κ. Κουτσονάσιος.

Αν είχε ασχοληθεί τόσο έντονα και επί θητείας του δεν θα τρέχαμε τώρα να συμμαζέψουμε τα ασυμάζευτα και να προσπαθούμε από την αρχή να ξαναβάλουμε τον πανέμορφο τόπο μας σε περίοπτη θέση στον χάρτη των τουριστικών προορισμών.

Κλείνοντας θα συμφωνήσω μαζί του. Όντως η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ικανούς αυτοδιοικητικούς. Αυτό θέλει και ο κόσμος και γι’αυτό οδήγησε τον ίδιο και την παράταξή του με συντριπτικά ποσοστά στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Μόνο που και εκεί χρειάζεται αίσθημα ευθύνης και μέτρου. Και, δυστυχώς για τον ίδιο, δε φαίνεται να το έχει.

Kαλαμαράς Στέφανος

Αντιδήμαρχος δήμου ΠΥΛΗΣ

.