Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Αντιπρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίζεται ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σύμφωνα με απόφαση της νεοκλεγείσας προέδρου της Κομισίον Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν θα είναι υπεύθυνος για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Margaritis Schinas

@MargSchinas

Thrilled to be nominated as VP for Protecting our Way of Life covering , , , . Ready to get down to work & looking forward to discussing with @Europarl_EN about how we can translate our political priorities into real results for Europeans.

Προβολή εικόνας στο Twitter
351 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

«Θερμά συγχαρητήρια στον Μαργαρίτη Σχοινά για την υποψηφιότητα του ως Αντιπρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος του για τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι να προστατεύει τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», αναφέρει tweet του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο ίδιος ο κ. Σχοινάς δήλωσε ενθουσιασμένος για τον διορισμό του στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

@EP_Hellas

👏👏👏 Θερμά συγχαρητήρια στον @MargSchinas για την υποψηφιότητα του ως Αντιπρόεδρος της νέας @EU_Commission! Στόχος του για τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι να προστατεύει τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.@EEAthina https://twitter.com/MargSchinas/status/1171367776084275200 

Margaritis Schinas

@MargSchinas

Thrilled to be nominated as VP for Protecting our Way of Life covering #migration, #security, #employment, #education. Ready to get down to work & looking forward to discussing with @Europarl_EN about how we can translate our political priorities into real results for Europeans.

View image on Twitter
See Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο’s other Tweets
Όπως σημείωσε είναι έτοιμος να «πιάσει δουλειά» και προσβλέπει σε συζητήσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους».

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σχοινά και τον συνεχάρη για τον ορισμό του ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

naftemporiki.gr